Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Material absorbant relocat de la SGA Suceava pentru înlăturarea efectelor poluării pe Bahlui, Jijia și Nicolina

De la Administrația Bazinală de Apă Siret (Sistemul de Gospodărire a Apelor – SGA Suceava) s-au relocat, marți dimineață, suplimentar, încă 1.700 de kg de material absorbant granular ecologic pentru înlăturarea efectelor poluării accidentale cu hidrocarburi și produse petroliere produsă în urmă cu câteva zile pe râurile Nicolina, Bahlui și Jijia.

Uleiul dintr-un transformator uzat al fostului combinat de utilaj greu SC Fortus din Iași s-a scurs vineri în aceste râuri.

Circa șapte tone de material îmbibat cu substanțe poluatoare a fost colectat până în prezent, iar autoritățile de resort acționează în continuare pentru igienizarea malurilor, potrivit Administrației Naționale Apele Române (ANAR).

„În continuare, se intervine cu material granular absorbant, cu lavete, perne, rulouri și covoare absorbante pentru colectarea poluantului rămas îndeosebi pe vegetația acvatică, acesta fiind antrenat pe cursul de apă o dată cu fluctuațiile de nivel”, precizează ANAR, într-un comunicat.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Material absorbant relocat de la SGA Suceava pentru înlăturarea efectelor poluării pe Bahlui, Jijia și Nicolina | Moldova24

Lăsați un comentariu

*