Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Peste 7.900 de copii din județul Suceava, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, monitorizați de serviciul de asistență socială

Peste 7.900 de copii din județul Suceava, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, au fost monitorizați, anul trecut de serviciul de asistență socială.

Potrivit unui bilanț prezentat de Direcția de Asistență Socială de Protecția Copilului Suceava, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului, în 2016, au fost monitorizaţi 7.945 copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, proveniţi din 5.695 familii.

În urma luarii in evidenta a copiilor care raman in tara, specialistii Serviciului Interventii de Urgenta in Protectia Copilului monitorizeaza situatia acestora pe perioada in care parintii sunt plecati la munca si pot interveni in cazul in care copilul ajunge in dificultate.

Totodata, persoanele care cunosc copii din județul Suceava, ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, pot anunta Serviciul Interventii de Urgenta in Protectia Copilului pentru a fi luati in evidenta si monitorizati.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 7.900 de copii din județul Suceava, ai căror părinți sunt plecați în străinătate, monitorizați de serviciul de asistență socială | Moldova24

Lăsați un comentariu

*