Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Două persoane cercetate pentru mai multe furturi

Două persoane din Suceava au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru mai multe furturi.

Elena Cristina Gherman și Radu Rostoș sunt în arest preventiv, ea fiind cercetată pentru furt calificat, iar el pentru complicitate la furt calificat.

Cum acționau

Potrivit procurorilor, cea care se ocupa efectiv de furt era tânăra, iar bărbatul stătea „de șase”. Ancheta a arătat că la data de 16 ianuarie 2017, în jurul orelor 10.30, fiind ajutată de inculpatul Rostoş Radu, care a supravegheat perimetrul infracţional, inculpata Gherman Cristina Elena a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate C.I.V. din municipiul Suceava, cu intenţia de a sustrage bunuri şi fiind surprinsă de persoana vătămată a ieşit pe holul de pe casa scării, unde o aştepta inculpatul Rostoş Radu, ambii părăsind în fugă locul faptei, fără a reuşi să ducă la bun sfârşit furtul.

La data de 17 ianuarie 2017, în jurul orelor 12.15, inculpaţii Gherman Cristina Elena şi Rostoş Radu au pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate C.E. din municipiul Suceava, de unde inculpata Gherman Cristina Elena a sustras suma de 450 lei dintr-un portofel aflat într-o poşetă neagră, timp în care inculpatul Rostoş Radu i-a distras atenţia persoanei vătămate cerându-i o cană cu apă, aceştia împărţind ulterior banii.

La data de 28 ianuarie 2017, în jurul orelor 11.15, inculpata Gherman Cristina Elena a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate R.M. din municipiul Suceava, de unde a sustras un telefon mobil marca Nokia, în timp ce inculpatul Rostoş Radu se afla în curtea locuinţei, asigurându-i paza. Fiind surprinşi de persoana vătămată cei doi au plecat, îndreptându-se spre zona Pieţii Centrale unde, în jurul orelor 11.27, au fost surprinşi de o patrulă de poliţie, care fusese anunţată despre faptul că persoana vătămată sesizase fapta prin SNUAU 112. În momentul în care au fost opriţi, asupra inculpatului Rostoş Radu a fost identificat telefonul mobil sustras în urmă cu scurt timp şi a fost predat ulterior persoanei vătămate.

„Având în vedere natura şi gravitatea faptelor săvârşite de inculpați, precum și circumstanțele personale ale acestora, fiind recidiviști și cercetați pentru fapte similare, comise prin folosirea aceluiași mod de operare, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, prin Încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi nr. 3/AUP din data de 31.01.2017 s-a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă, a inculpaţilor”, susțin procurorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*