Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii anunţă că după valul de căldură din aceste zile, vremea se va răci accentuat, apoi iar se va încălzi.

Vineri

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiuni și 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 7 grade. În cursul zilei, cerul va
fi variabil, cu înnorări în vestul, nord-vestul și centrul țării, unde local va ploua, în general slab cantitativ. Noaptea înnorările vor cuprinde şi restul teritoriului și vor fi precipitații pe arii relativ extinse sub formă de ploaie, iar în zona montană, Maramureş, Transilvania şi dealurile Moldovei, treptat, vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, la deal şi la munte, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, cu viteze de peste 80…90 km/h pe crestele înalte.

Sâmbătă

Vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind normală termic pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1-2 grade în depresiuni şi 8-9 grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între minus 10 şi zero grade. Cerul va avea înnorări și vor cădea precipitații, mai ales averse, în cursul zilei îndeosebi în sudul, estul și centrul țării, iar noaptea pe arii restrânse în sud și cu totul izolat în rest. În regiunile sud-estice, dar cu precădere în Muntenia, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar la munte vor predomina ninsorile, iar în sudul şi estul Transilvaniei, în zonele deluroase din sud şi est şi izolat în restul zonei extracarpatice precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice, estice și centrale.

Duminică

Valorile termice vor fi, în general, comparabile cu cele
din intervalul precedent, apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -8 și 2 grade. Cerul va fi temporar noros
și, spre seară și noaptea, izolat în regiunile nordice vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte, iar în nordul Carpaților Orientali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*