Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Materiile fecale au umplut încăperile căminului din curtea Colegiului de Industrie Alimentară Suceava

În urma unei avarii care s-a produs zilele trecute în subsolul Căminului social din curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, două încăperi de parterul clădirii s-au umplut cu materii fecale. Aşa a apărut un adevărat focar de boală care îi poate afecta atât pe asistaţii Primăriei cazaţi în imobil, cât şi pe elevii şi profesorii liceului. La parterul căminului, ieri nici nu se putea respira din cauza mirosului pestilenţial, scrie ziarulevenimentul.ro.

Asistaţii cazaţi în căminul din curtea şcolii spun că au sesizat atât conducerea liceului cât şi primăria, dar nimeni nu a venit ca să ia măsuri. „Este dezastru. Nici nu se mai poate sta. Este o mizerie de nedescris. La mine în casă este curăţenie. Mirosul vine din camerele inundate. S-au spart conductele vinerea trecută şi de atunci este aşa. Eu nu am bani ca să aduc vidanja. Sunt femeie de serviciu. O lună mănânc, o lună plătesc chiria. Am plătit luna aceasta peste 400 de lei. Pentru ce am dat banii? Ca să stau în mizerie?”, s-a plâns Mihaela Onisiniuc, unul dintre locatari.

Nimeni nu vrea să strângă mizeria

Directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Tatiana Hladiuc, ne-a declarat că şcoala nu poate să ia măsuri de igienizare deoarece clădirea în care locuiesc asistaţii a fost dat în administrarea Universităţii „Ştefan cel Mare”. Contactat telefonic, rectorul instituţiei academice, Valentin Popa, a spus că edificiul se află în proprietatea Primăriei şi că „hotărârea Consiliului Local aprobată în vara anului, trecut prin care se dorea transferul clădirii în administrarea universităţii, nu a mai fost dusă la îndeplinire”.

Pe de altă parte, viceprimarul Marian Andronache, cel care se ocupă de spaţiile locative ale Sucevei, susţine că problema de la Căminul asistaţilor social este de fapt o problemă de patrimoniu şi ne-a îndrumat să luăm legătura cu primarul Ion Lungu. La rândul său, edilul şef ne-a spus că „nu a fost informat despre acest neajuns şi că va încerca să ia măsuri”.

Considerând că este o problemă de Sănătate Publică, reporterii cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei, au contactat-o şi pe şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu. Vizibil deranjată, Cătălina Zorescu a spus că încăperile pline cu materii fecale de la căminul de asistaţi social sunt problema Primăriei Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Materiile fecale au umplut încăperile căminului din curtea Colegiului de Industrie Alimentară Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*