Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Controale în rândul taximetriștilor suceveni. Un taximetrist a fugit de verificări

În perioada 13 – 21 februarie, s-au desfăşurat mai multe controale cu privire la modul în care se desfăşoară activitatea de transport persoane în regim de taxi în municipiul Suceava. Au fost verificate 48 de autovehicule taxi, aparţinând atât societăţilor comerciale, cât şi personelor fizice autorizate care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi.

 

Printre problemele constatate se numără: încălcarea obligațiilor de a avea afișate tarifele practicate (pe portierele din față și în interiorul mașinii), de a nu refuza clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității, precum și de a se supune controlului autorităților abilitate.

La începutul perioadei de control, pentru abaterile mai puţin grave s-au aplicat avertismente verbale şi scrise, ulterior sancţiunile constând în amenzi contravenţionale în cuantum de 3.600 de lei.

De asemenea, un taximetrist va fi sancționat pentru că nu s-a supus controlului pe data de 20 februarie 2017, în stația de taxi de la Autogara Suceava. El riscă o amendă între 1.000 și 5.000 de lei.

În urma sesizărilor primite s-au purtat discuţii cu prestatorii de servicii de dispecerat taxi: S.C. TAXICSV S.R.L., S.C. TINTAXI S.R.L. si S.C. EURO TAXI S.R.L.

Prin intermediul acestor controale s-a urmărit modul în care dispeceratele gestionează activitatea transportatorilor dispecerizaţi, în scopul de a se asigura continuitatea serviciului de transport persoane în regim de taxi, precum și a calității acestui serviciu public.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Controale în rândul taximetriștilor suceveni. Un taximetrist a fugit de verificări | Moldova24

Lăsați un comentariu

*