Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Amenzi de aproape 84.000 lei date de comisarii de la Protecția Consumatorului, luna trecută. Ce probleme au găsit

Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava au desfășurat, în luna ianuarie, 230 acțiuni de control, soldate cu 47 amenzi în valoare de 83900 lei și 37 avertismente.

Potrivit comisarului șef adjunct Vasile Latiș, toate acțiunile de control s-au desfășurat în urma cercetării reclamațiilor și a tematicilor naționale și locale. S-au înregistrat 116 reclamații, neevidențiindu-se un segment de piață în mod special.

Dintre tematicile desfășurate amintim: 1) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preț redus. S-au desfășurat 46 acțiuni de control, fiind aplicate 13 amenzi în valoare de 28600 lei și 5 avertismente. S-au oprit de la comercializare produse în valoare de 1512 lei. Dintre deficiențele constatate, amintim, neindicarea perioadei de promoție, etichete pe produs netraduse în limba română, lipsa prețuri. 2) Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în unitățile de alimentație publică. S-au efectuat 46 acțiuni de control, fiind aplicate 12 amenzi în valoare de 25000 lei și 10 avertismente. Dintre deficiențele constatate amintim, lipsa în Meniu a listei și atenționării privind alergenii sau atenționării privind produsele congelate, lipsa prețuri”, precizează comisarul șef adjunct Vasile Latiș.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de aproape 84.000 lei date de comisarii de la Protecția Consumatorului, luna trecută. Ce probleme au găsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*