Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă, joi, la Vatra Dornei

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă, joi, 16 februarie, la Vatra dornei, pe liniile 20kv și 110kv, pentru a se putea interveni pentru degajarea formațiunilor de gheață din zonă.

Sistarea se va face începându cu ora 08.00. Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 februarie 2017, ce a avut loc la sediul primăriei municipiului Vatra Dornei, s-a hotărât ca din 13 februarie să înceapă activitatea de descongestionare a formațiunilor de gheață din zona de confluență a râurilor Dorna și Bistrița.

Grupul de lucru este format din reprezentanții instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență specifice riscului produs de fenemenele hidrometeorologice din timpul iernii, având următoarea componență: Instituția Prefectului județul Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, ISU “Bucovina” Suceava, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei.

Activitatea se desfășoară cu utilaje grele (2 excavatoare cu braț lung, două cu braț scurt) mobilizate la fața locului de către SGA, în tandem cu intervențiile echipei pirotehnice a ISU Suceava, dacă va fi cazul. În prezent se degajează formațiunile mari de gheață, se încearcă formarea unui canal pe mijlocul râului Bistrița în zona în care zăporul a fost blocat, astfel încât, în condițiile în care se vor înregistra temperaturi pozitive, să nu existe nici un pericol de revărsare peste digul de protecție din zonele limitrofe albiei.

„În funcție de evoluția fenomenelor, utilajele și forțele de intervenție vor rămâne mobilizate în teren și vor continua acțiunile de degajare a formațiunilor de gheață până la eliberarea completă a zăporului”, se menționează în comunicatul de presă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă, joi, la Vatra Dornei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*