Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

FOTO! Intervenție în forță pe Dorna și Bistrița pentru dislocarea ghețurilor

A început acțiunea de dislocare a ghețurilor de la confluența râurilor Dorna și Bistrița. În zonă au ajuns două utilaje cu brațe lungi trimise de Apele Române care vor scoate gheața din interior și o vor muta la mal pentru a se face culoar. Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a trimis un zonă, angajați care intervin pentru a sparge podurile de gheață cu ajutorul utilajelor.

Potrivit inginerului șef al SGA, Vasile Păcuraru, la acțiunea de dislocare vor fi detașate și două utilaje cu brațe lungi și un excavator urmând ca intervențiile să aibă loc pe parcursul a câtorva zile.

„Din informațiile pe care le dețin și Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență va efectua acțiuni pirotehnice pe anumite porțiuni”,  a spus Păcuraru.

Trebuie amintit că duminică a avut loc la Vatra Dornei o ședință a Comitetuli Județean pentru Situații de Urgență și a Comitetului Local din municipiul Vatra Dornei, pentru a vizualiza pe teren situaţia exactă a zăpoarelor de pe râurile Dorna şi Bistriţa, şi de la confluenţa acestora.

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, declara că Apele Române vor sparge podurile de gheaţă cu utilajele şi angajaţii din judeţul Suceava, urmând ca în perioada următoare în zonă să fie aduse două utilaje grele pentru intervenţii mai complexe.

„Este vorba despre două excavatoare cu braţ hidraulic pentru dislocarea gheţarilor din zona cu blocaje, de la confluenţa celor două râuri. În urma întâlnirii de astăzi de la Dorna au fost stabilite zonele în care vor acţiona cele două utilaje. Vreau să mulţumesc celor de la Apele Române că au înţeles urgenţa şi că trebuie să intervenim de pe acum, pentru că se anunţă iar încălzirea vremii şi nu vrem să ajungem la evaluări de pagube”,
a spus Flutur.

El a mai adăugat că „trebuie făcut culoar spre Rusca şi Dorna Arini, prin dinamitarea podurilor de gheaţă, cu atenţie şi supraveghere”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Intervenție în forță pe Dorna și Bistrița pentru dislocarea ghețurilor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*