Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Vezi unde va sluji, duminică, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților!

Înalt Prea Sfințitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va sluji, duminică, 12 februarie 2017, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Situata in nordul Bucovinei, la 4 km de Manastirea Putna, Sihastria Putnei reprezinta astazi un liman de liniste, pace si binecuvantare, ce izvorasc dintr-un trecut multisecular de sfintenie si nevointa. Data exacta a infiintarii Sihastriei Putnei nu poate fi stabilita cu deplina certitudine, din cauza lipsei izvoarelor.

Potrivit Istoricului Sihastriei Putna, avandu-l ca autor pe egumenul Sila (1753-1781), Sihastria Putnei a fost intemeiata in timpul domniei Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, cand aflam si despre cel dintai vietuitor al Sihastriei cunoscut cu numele: un tatar increstinat, calugarit apoi cu numele de Atanasie, venit aici de la Manastirea Putna. In opinia multor istorici, nu numai calugari din Manastirea Putna s-au asezat in jurul cuviosului, ci, dupa 1470, cand Sfantul Daniil Sihastru s-a mutat la Voronet, unii dintre ucenicii sai s-au urcat pe valea paraului Putna si s-au stabilit aici, atrasi printre altele si de frumusetea imprejurimilor si de incarcatura spirituala deosebita a locului.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vezi unde va sluji, duminică, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*