Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Un afacerist sucevean a cumpărat ruinele unui celebru restaurant de fițe. Vezi motivul pentru care regretă tranzacția!

Foto: Buna ziua Iasi

Un afacerist din județul Suceava a cumpărat ruinele unui celebru restaurant de fițe din municipiul Iași. Este vorba despre Gheorghe Lionte, în vârstă de 50 de ani, care a achiziționat clădirea fostului restaurant de fițe „Ginger Ale” din centrul Iașiului, aflată într-o stare avansată de degradare.

Suceveanul regretă acum tranzacția întrucât clădirea face obiectul unei anchete penale,  foștii proprietari au tras țepe la bănci folosindu-se de imobilul situat pe strada Saulescu.

Potrivit Bună Ziua Iași, initial, terenul si cladirea apartineau societatii Tamango SRL, administrata de Cristian Zaharia.

Din cauza datoriilor, executorii, prin Capitol Insol SPRL au scos imobilul la licitatie. Aici intervine suceveanul, care, recent, a platit mai mult de 120 de mii de euro cat era pretul de pornire. Insa, Gheorghe Lionte vrea sa scape de imobil, poate si din cauza ca si-a dat seama ca nu a facut cea mai reusita achizitie. In consecinta, terenul si imobilul, ce a mai ramas din ele, este propus spre vanzare pentru suma de 169 de mii de euro.

„Intr-adevar, anuntul este publicat de ieri (joi – n.r.). Agentia are exclusivitate cu proprietarul. Nu va pot oferi detalii despre identitatea cumparatorului, fara acordul dumnealui. Am discutat cu dumnealui, nu il intereseaza sa discute cu presa. A spus ca a cumparat, a vrut sa faca ceva, si acum o da mai departe. Asta a transmis. Oricum nu mai sunt probleme cu cladirea, au fost procese, care s-au finalizat”, a declarat, pentru bzi,  Dan Paduraru, reprezentantul agentiei imobiliare.

Imobilul este format din teren, cu o suprafata de 330 metri patrati si constructie de 282 metri patrati. Cladirea este compusa din subsol si parter, la care se adauga o anexa cu o suprafata construita de 24,56 metri patrati. Constructia nu se afla in cea mai buna stare, tamplaria lipsind cu desavarsire. In trecut, reprezenta mana cereasca pentru oamenii strazii care gaseau adapost pe timp de iarna.

Pana cand lichidatorul a intervenit si a imprejmuit zona, o data cu interventiile oamenilor de ordine. Ca valoare, doar terenul poate reprezenta interes. O eventuala investitie intr-o afacere asemanatoare cu vechiul profil, de restaurant, nu pare o miscare inspirata. Mai ales ca, zona este lipsita de locuri de parcare.

Cladirea, cu tot cu teren, au fost vandute in anul 1999 de catre proprietarii Silviu si Gabriela Lesner. Cumparatori au fost Cristian Zaharia si Antonia Zaharia, asociati in societatea comerciala Tamango SRL. Cei doi au fost prinsi intr-un scandal de rasunet, dupa ce proprietatea a fost folosita pentru contractarea unor imprumuturi bancare. S-a demonstrat ca cei doi soti au platit fictiv 3 miliarde vechi catre Lesner, scopul fiind obtinerea creditului bancar. In hora a intrat si Antonia Zaharia, care pe vremuri ocupa o functie de conducere la Finantele iesene.

Nici Lesner nu era strain de aceasta afacere penala. In acea perioada era un controversat om de afaceri si simpatizant PSD. Conform presei centrale, Lesner a infiintat o retea de restaurante de lux formata din “Ginger Ale” Iasi, “Silviu’S” si Basilicum, situate in Bucuresti. Aceeasi sursa arata ca, Silviu Lesner a inceput afacerile cu Metro Holding care a rezistat pana in 2005, cand Fiscul a pornit procedurile de executare silita. Ca sa scape de  datorrii, Lesener radia societatile cu datorii si infiinta altele noi.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un afacerist sucevean a cumpărat ruinele unui celebru restaurant de fițe. Vezi motivul pentru care regretă tranzacția! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*