Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Sucevean condamnat pentru o crimă comisă în urmă cu 18 ani. Pedeapsa i-a fost redusă cu 12 ani

Un sucevean a fost condamnat pentru o crimă pe care a comis-o în urmă cu 18 ani. Mihai Gheorghe Ureche, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frumosu a primit opt ani de închisoare, la rejudecarea cauzei, după ce inițial fusese condamnat în lipsă la 20 de ani de pușcărie.

El a fost trimis în judecată în 2014, pentru că și-a omorât un cumnat, în 1999, alături de un frate de-al său. Fapta a fost păstrată în taină de către cei doi, însă a fost dezvăluită abia în 2012 de către fiul dispărutului care era arestat într-un dosar de proxenetism. Pe atunci, cel care avea să facă destăinuiască secretul dispariției tatălui avea doar 7 ani, însă odată făcută mărturisirea oamenii legii au descoperit oseminte care aparțineau tatălui său.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Suceava la acea dată, Sorin Badale a fost dat dispărut pe data de 27 septembrie 1999, bărbatul având atunci 42 de ani. Chiar dacă trecuseră 13 ani de la acea dată, poliţiştii nu au întrerupt cercetările, şi pentru că aveau unele bănuieli, ca urmare a activităţilor de investigare, au făcut o percheziţie la imobilul unde dispărutul locuia cu familia. Astfel, în grădina gospodăriei au fost descoperite oseminte umane, îngropate la o adâncime de 70 de centimetri, nefiind găsite însă obiecte de îmbrăcăminte.

Sătenii din Frumosu au auzit că în 1999 Badale a fost bătut de fraţii soţiei sale, Mihai şi Vasile Ureche, dus apoi în grajd şi lăsat acolo să moară. Intre timp, agresorii au săpat o groapă în spatele casei şi l-au îngropat acolo, cadavrul bărbatului fiind găsit după 13 ani.

Poliţiştii au crezut, în primă fază, că Sorin Badale este plecat în străinătate pentru că pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. Nimeni nu a ştiut nimic despre el până când fiul lui, care în 1999, avea 7 ani, a povestit acest secret al familiei sale, iar Vasile Bidirel, fost Ureche, şi-a recunoscut fapta, fiind condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru fapta sa.

Mihai Gheorghe Ureche a fost reţinut în aprilie 2015, de carabinierii italieni din regiunea Calabria. Pe numele suceveanului a fost emis un mandat european de arestare, după ce Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Carabinierii italieni au pus mâna pe Mihai Gheorghe în comuna Paola, din provincia Cosenza a regiunii Calabria din sudul Italiei după care a fost extrădat în România.

Tribunalul Suceava l-a condamnat în 2014, pe inculpatul Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Acesta mai trebuia să plătească 20.000 de lei daune morale. Dosarul a fost redeschis dat fiind faptul că Mihai Gheorghe Ureche a fost judecat în lipsă. De această dată, instanța i-a dat o pedeapsă de 8 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor și are interzise mai multe drepturi pe o durată de 5 ani.

Individul se află sub control judiciar din aprilie 2016. Decizia nu este definitivă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sucevean condamnat pentru o crimă comisă în urmă cu 18 ani. Pedeapsa i-a fost redusă cu 12 ani | Moldova24

Lăsați un comentariu

*