Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Aglomerație la înmatriculări după eliminarea taxei de mediu

Aproximativ trei sute de persoane sunt programate, zilnic, să depună acte la Serviciul Public Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Suceava, în urma modificărilor legislative prevăzute în Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife.

Potrivit șefului Serviciului, comisar șef Florin Chiaptănaru, pentru a face faţă cererilor, reprezentanţii instituţiei au pus la dispoziţie un serviciu de programări online pe site-ul Instituției Prefectului Suceava.

„Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor începând cu data de 1 februarie a.c.., a avut o creştere semnificativă a activităţilor desfăşurate de salariaţii serviciului, după ce a intrat în vigoare legea prin care a fost eliminat timbrul de mediu, dintre acestea multe venind înainte să înceapă programul instituţiei”, a spus Chiaptănaru.

El a amintit că majoritatea celor care vin să își înmatriculeze mașinile pentru a intra în legalitate le aveau înmatriculate în Bulgaria sau în alte state.

„Avem circa 250-300 de persoane zilnic care se prezintă la ghișee pentru a-și înmatricula mașinile în condițiile în care aveam 100. Și vorbim de persoane programate online iar lor li se adaugă și cei care vin direct la noi.Prioritate au cei care s-au înscris online dar încercăm să îi luăm și pe cei veniți neprogramați dar în limitele în care angajații să facă față”, a spus Chiaptănaru, care a precizat că și în luna martie vor fi aceleași creșteri semnificative.

Șeful Serviciului a mai amintit că a fost solicitată prezența jandarmilor în zonă pentru buna desfășurare a activității. În perioada 1-8 februarie, la Serviciul Public Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Suceava au fost înmatriculate 1700 de mașini.

Totodată, începând cu data de 31 ianuarie 2017, se eliberează autorizații de circulație provizorie pentru autovehiculele și remorcile neînmatriculate pe o perioadă de maxim 90 de zile, sau pentru perioade mai scurte, care, cumulate, nu vor putea depăși 90 de zile.Valabilitatea autorizației de circulație provizorie nu va putea depăși data la care expira asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Aglomerație la înmatriculări după eliminare taxei de mediu | Moldova24

Lăsați un comentariu

*