Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Sucevean prins la volan cu permis de conducere fals. Cum a făcut rost de el

Un sucevean a fost prins de polițiști, la volanul unei mașini, cu un permis de conducere fals. Bărbatul de 44 de ani, din localitatea Capu Câmpului, a fost oprit pe un drum județean din localitatea sa de domiciliu de un echipaj de poliție din Gura Humorului, marți după amiază.

Când i-au verificat documentele, oamenii legii și-au dat seama că permisul de conducere prezentat de conducătorul auto este uzat și nu conține elementele caracteristice, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea lui.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Bărbatul de 44 de ani a spus la audieri că, în cursul lunii decembrie 2013, în urma unei înțelegeri cu o persoană necunoscută, a fost ajutat să obțină permisul de conducere fără să susțină examenul, iar în cursul lunii ianuarie 2014, a primit prin poștă, permisul de conducere personal, fără a cunoaște cine și unde a fost confecționat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals intelectual în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sucevean prins la volan cu permis de conducere fals. Cum a făcut rost de el | Moldova24

Lăsați un comentariu

*