Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Doi adolescenți arestați după mai multe furturi de mașini. Au la activ 12 infracțiuni

Doi adolescenți, de 18 și respectiv 17 ani, au fost arestați preventiv la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți fiind cercetați pentru 12 infracțiuni.

Gheorghe Iacoban, de 18 ani, și C.A.N., de 17 ani, sunt cazaţi momentan în căminul Centrului de Educaţie Incluzivă Suceava. Ei sunt cercetați pentru două infracţiuni de furt în scop de folosinţă, o infracţiune de furt în scop de folosinţă, patru infracţiuni de conducere unui vehicul fără permis de conducere, o infracţiune de furt calificat,  violare de domiciliu, distrugere, furt calificat.

Potrivit procurorilor,  în noaptea de 13 spre 14 octombrie 2016, Iacoban Gheorghe a iniţiat şi organizat furtul autoturismului marca VW Pollo, proprietatea persoanei vătămate P.I., scop în care a contactat mai mulţi tineri din anturajul său respectiv pe numiţii C.A.N. , N.D.D.şi B.C. toţi elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, cărora le-a propus şi i-a convins să se deplaseze împreună pe raza localităţii Cajvana, pentru a sustrage autoturisme sau a comite furturi din autoturisme. Astfel au verificat mai multe autoturisme pe raza localității Cajvana, dacă sunt cu uşile neasigurate.

La un moment dat găsind autoturismul marca VW Polo, cu uşile neasigurate, parcat pe un drum comunal, C.A.N. s-a urcat la volan iar ceilalţi au împins iniţial maşina pentru a nu face zgomot pănă au considerat că distanţa faţă de casa în faţa căreia era parcată, este suficientă, apoi prin folosirea fără drept a cheii aflată în contact Iacoban Gheorghe a pornit autoturismul conducând maşina pe drumul public fără a poseda permis de conducere, până la intrare în comuna Arbore.

Aici la volan a urcat C.A.N. care a condus maşina pe drumul public fără a poseda permis de conducere, până în staţia Peco din comuna Arbore unde au alimentat. Din staţia peco la volan a urcat din nou Iacoban Gheorghe care a condus autoturismul fără a adapta viteza la condiţiile de mers, pierzând controlul volanului într-o curbă intrând într-un şanţ pe raza satului Costâna, comuna Todireşti pe traseul de deplasare localitatea Cajvana către municipiul Suceava.

În noaptea de 09/10.12.2016 Iacoban Gheorghe a iniţiat şi organizat furtul autoturismului marca Mercedes, înmatriculat în Italia aflat în posesia persoanei vătămate B.G., scop în care a contactat mai mulţi tineri din anturajul său respectiv pe numiţii M.A. şi C.A., toţi elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, cărora le-a propus şi i-a convins să se deplaseze împreună pe raza localităţii Cajvana, pentru a comite furturi din autoturisme sau să le sutragă, pentru a se deplasa la un magazin ce urma a fi identificat apoi spart în scopul de a sustrage bunuri, autoturismul asigurându-le scăparea şi posibilitatea transportării bunurilor.

Astfel în timp ce se deplasau pe drumuri lăturalnice ale localităţii Cajvana, în zona parcului Groapa Rusului au găsit autoturismul marca VW Golf III, de culoare neagră, ce avea portierele neasigurate. Iacoban Gheorghe a pătruns în interior, dar negăsind cheile în contact a continuat să caute în autoturism iar din torpedou a luat fără drept un portofel din piele ce avea în interior acte de identitate pe numele B.C., şi suma de 220 de Euro, portofelul fiind verificat de către Cristea Alexandru.

Cei trei şi-au continuat deplasarea până la locuinţa persoanei vătămate B.G. unde profitând că acesta nu are porţi de acces în curte au pătruns fără drept în curtea locuinţei unde constatând că autoturismul marca Mercedes înmatriculat în Italia are uşile neasigurate Iacoban Gheorghe a pătruns în interior şi folosind fără drept cheia aflată în contact a pornit autoturismul în cauză pe care l-a condus, fără a poseda permis de conducere din localitatea Cajvana până pe raza localității Comăneşti unde au rămas fără combustibil, de aceea au coborât toţi cei menţionaţi, plecând cu toţii cu trenul din Gara Todireşti în municipiul Suceava, Burdujeni.

În noaptea de 12/13.12.2016 Iacoban Gheorghe şi C.A.N. au organizat furtul autoturismului marca Fiat Punto aparţinând persoanei vătămate S.Ş.D. şi a autoturismului marca Dacia Logan în dauna persoanei vătămate D.D.. În acest scop cei doi s-au deplasat în loc. Cajvana jud. Suceava, unde în zona Stejarului Secular au observat două autoturisme într-o curte unde amândoi au pătruns fără drept pe poarta de acces persoane care era neasigurată şi fără motiv Iacoban Gheorghe a înţepat două cauciucuri, de pe partea dreaptă a autoturismului marca VW Cady, făcându-i pană, în dauna persoanei vătămate M.R..

De aici cei doi s-au deplasat în zona unde locuieşte şi Iacoban Gheorghe, şi observând în curtea unui imobil un autoturism marca Audi A4 de culoare neagră, au pătruns fără drept în curtea locuinţei pe poarta de acces persoane care era neasigurată, şi verificând portierele maşinii constatând că sunt neasigurate Iacoban Gheorghe a pătruns în interior căutând cheile maşinii. Pentru că C.A.N. a observat un portofel pe scaunul din dreapta faţă a maşinii i-a spus lui Iacoban Gheorghe să îl ia, acesta acţionând în acest sens, ambii părăsind curtea locuinţei pe unde au intrat. Ulterior verificând portofelul au luat cei 300 lei pe care i-au găsit în interior iar actele şi portofelul l-au aruncat.

De aici cei doi s-au deplasat în zona Chetroasa, unde în faţa unei locuinţe au găsit autoturismul marca Fiat Panda, având portierele neasigurate C.A.N. a observat cheile în contact, apoi cei doi au împins maşina pentru a nu face zgomot depărtându-se de locuinţă, Iacoban Gheorghe s-a urcat la volan si folosind fără drept cheia de contact a pornit autoturismul şi l-a condus fără permis până în staţia Peco din comuna Arbore unde au alimentat.

De aici la volan s-a urcat Cuciureanu Alexandru Nicolae care a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere spre mun. Suceava prin oraşul Solca, iar după ce au ieşit din oraş autoturismul s-a oprit pentru că s-a rupt cureaua alternatorului. Cei doi au abandonat autoturismul în cauză şi cu o maşină de ocazie s-au deplasat înapoi în oraşul Solca.

Aici C.A.N. a iniţiat furtul autoturismului marca Dacia Logan, sărind amândoi peste un gard în curtea locuinţei unui imobil situat în zona şcolii Solca, unde se afla autoturismul. C.A.N. a deschis porţile pentru acces vehicule, a pornit autoturismul în cauză folosind fără drept cheia ce era în contact, şi a condus autoturismul fără a poseda permis de conducere până în mun. Suceava, Burdujeni la şcoala specială.

Aici Iacoban Gheorghe a coborât din maşină şi s-a deplasat în cămin să doarmă iar C.A.N. s-a dus să se plimbe cu maşina parcând-o ulterior în zona pieţei agroalimentare Burdujeni.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că ulterior dispunerii măsurii controlului judiciar cei doi inculpaţi au continuat să săvârşească infracţiuni.

Astfel, prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Suceava, din data de 13 ianuarie 2017, se arată faptul că în seara zilei de 11.01.2017, în jurul orelor 21.30, suspecţii S.D.,Iacoban Gheorghe si C.A.N., s-au deplasat pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, unde au observat autoturismul marca VW Caddy, proprietatea SC. T. S.R.L, având cheile în contact.In timp ce Iacoban Gheorghe şi C.A.N. au asigurat paza locului faptei în zonă, S.D. a pătruns în interiorul autoturismului care nu era asigurat, a verificat habitaclul acestuia şi întrucât nu a găsit bunuri de valoare, s-a urcat la volanul autoturismului şi impreuna cu Iacoban Gheorghe si C.A.N. s-au deplasat aproximativ 200 de metri pe strada Calea Obcinilor , până în staţia de autobuz de pe aceeaşi stradă.

Din acest loc la volanul autoturismului s-a urcat Iacoban Gheorghe, iar ulterior aceştia s-au deplasat pe raza localităţilor Suceava, Liteni Moara, Zahareşti, timp de aproximativ 2 ore. Pe raza localităţii Şcheia au fost depistaţi în trafic, de către o patrulă de poliţie care a plecat în urmărirea lor şi, după aproximativ 800 de metri, aceştia au abandonat autoturismul şi au reuşit să fugă în direcţii necunoscute.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar instituit faţă de inculpatul Iacoban Gheorghe şi inculpatul minor în vârstă de 17 ani C.A.N. cu măsura arestării preventive, cererea fiind admisă de către Judecătoria Rădăuţi, măsura fiind menţinută şi de Tribunalul Suceava care a respins contestaţia formulată de inculpaţi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*