Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Primarul din Vatra Dornei vrea să achiziționeze, pe fonduri europene, un utilaj pentru dislocarea gheții

Primarul municipiului Vatra Dornei, liberalul Ilie Boncheş, a declarat că inundațiile ar fi putut fi evitate dacă municipalitatea dispunea de un utilaj cu care s-ar fi dislocat gheața la timp util. Edilul susține că ar fi vrut să achiziționeze un astfel de utilaj pe fonduri europene, însă nu a putut accesa din cauză că nu s-au deblocat programele de finanţare pentru exerciţiul bugetar 2014-2020. Boncheș susține că în alte țări sunt astfel de utilaje cu braţe lungi, iar gheața este spartă înainte să ajungă la 50 sau 60 de centimetri.

„Pe viitor, trebuie gândit un proiect de îndiguire a zonei așa cum are Cârlibaba. Multe nu putem face, trebuie să ne ferim din fața pericolului. Trebuie să accesăm fonduri europene pentru achiziționarea unui utilaj cu brațe lungi pe fonduri europene, dar din păcate nu s-au deblocat programele de finanţare pentru exerciţiul bugetar 2014-2020. Având acest utilaj se acționează din timp și nu se mai ajunge la o gheață cu grosime de 60 de cm și lungă de 15 km”,  a spus edilul din  Vatra Dornei.

De cealaltă parte, primarul susține că cei care au avut gospodăriile afectate de inundații au încheiate polițe de asigurare. Boancheș solicită Instituției Prefectului să trimită comisii de evaluare în zonă pentru a evalua cât mai repede pagubele materiale pentru ca cetățenii să fie despăgubiți. La sfârşitul săptămînii trecute, zeci de gospodării din Vatra Dornei, odată cu încălzirea bruscă a vremii și a sloiurilor de gheață, au fost inundate din cauza că apele râurilor Dorna şi Bistrița au ieșit din matcă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul din Vatra Dornei vrea să achiziționeze, pe fonduri europene, un utilaj pentru dislocarea gheții | Moldova24

Lăsați un comentariu

*