Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

A scăpat ieftin! Sucevean specializat în recuperări de bani și solicitări de taxe de protecție, condamnat cu suspendare

Un individ din Suceava, de 50 de ani, care și-a făcut o grupare specializată în recuperări de bani și solicitări de taxe de protecție a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava la închisoare cu suspendare.
Marcel Cușnir, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, și-a recunoscut vinovăția în fața instanței.  El  a fost condamnat la un an,  nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Magistrații au dipus, pentru săvârşirea infracţiunii de „constituirea unui grup infracţional organizat”, pedeapsa de 8 luni închisoare și aplică și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării, pe o perioadă de 2 (doi) ani, a unor drepturi. Pentru săvârşirea infracţiunii de „ lipsire de libertate în mod ilegal”- pedeapsa de 8 luni închisoare și la 1 an şi 4 (patru) luni închisoare.

„Instanța aplică inculpatului Cușnir Marcel pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare la care se adaugă un spor de 5 luni și 10 zile reprezentând o treime din suma celorlalte două pedepse aplicate, stabilind o pedeapsă rezultantă de 1 ( un) an (nouă ) luni și 10 zile închisoare. Instanța a dispus dispune suspendarea executării pedepsei de 1 (un) an 9 (nouă) luni si 10 zile închisoare sub supraveghere și aplică inculpatului Cușnir Marcel pedeapsa complementară a interzicerii exercitării, pe o perioadă de 2 (doi) ani, unor drepturi. Pedeapsa accesorie nu se execută pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei”, se arată în decizia instanție.

Tribunalul a constatat că Marcel Cușnir, din cauza stării de sănătate, nu poate presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii.

În cazul în care nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce-i revin pe durata termenului de supraveghere, se va revoca suspendarea executării pedepsei şi se va dispune executarea acesteia.

Decizia nu este definitivă.

În cursul zilei de 19 iunie 2015, poliţiştii din cadrul SIC Suceava, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) – IPJ Suceava, au pus în aplicare mandatele de aducere emise de către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, la sediul unităţii de parchet fiind aduşi şapte suspecţi, respectiv Gheorghe Buruiană, Sorin Solomon, Constantin Anghelina, Valentin Rusu, Dragoş Amariţei, Mihai Boroianu şi Marcel Cuşnir, de 49 de ani, din municipiul Suceava.

Procurorii DIICOT suceveni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal, faţă de primii şase  fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar faţă de Marcel Cuşnir a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi că au organizat o grupare specializată în şantaj şi solicitare de taxă de protecţie, iar sumele cerute de membrii reţelei erau de la 100 de euro şi până la 500 de euro, motivele fiind diverse, de la presupuse reglări de conturi până la taxe de şmecher. Doi fraţi din Paşcani au fost sechestraţi trei zile într-un beci până când au reuşit să facă rost de 5.000 de euro, bani datoraţi unui patron din municipiul ieşean. Geo Buruiană a ameninţat martorii din procesul avut de fratele său Ilie Buruiană pentru o tentativă de omor comisă în casino-ul Royal din Suceava, o astfel de faptă având loc chiar într-o sală de judecată din Palatul de Justiţie Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*