Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Vezi cum va fi vremea în weekend!

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în sudul extrem al Olteniei şi sud-vestul Munteniei şi în jurul a 14 grade în Banat şi Subcarpaţii de Curbură. Mai ploua temporar în vest, nord şi centru, mai frecvent si mai insemnat cantitativ în Maramureş şi în nordul Transilvaniei, unde se vor cumula local 15…20 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali, la peste 1800 m vor fi ninsori, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/h.

În Moldova şi în restul zonei de munte vor fi precipitaţii mixte şi pe arii restrânse se va produce polei. Mai ales dimineaţa, local în zonele joase de relief din sudul şi din estul ţării va fi ceaţă şi cu totul izolat ploi slabe sau burniţe. Vântul va avea unele intensificări la munte, în vestul teritoriului şi local în sud-est.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere, vremea devenind mai caldă decât ar fi normal la această dată. -4…-2 grade dimineata si 5…7 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa va fi ceaţă.

Încalzirea vremii va continua, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare în jumatatea de nord a Carpaţilor Orientali şi mai ales ploi şi lapoviţa în Munţii Apuseni. În restul masivelor, înnorarile vor fi temporare şi numai izolat se vor semnala precipitaţii slabe. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Pe vai şi în depresiuni, izolat va fi ceaţa.

Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în zonele de deal şi de munte şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar şi în Banat şi în Crişana până spre 13-14 grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în general slab, în nordul, vestul şi centrul ţării, iar spre seară, pe arii restrânse şi în sud. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. Dimineaţa, în zonele joase se va semnala ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţe sau ploi slabe, favorizând depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane şi în Banat.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru această dată. În jur de 0 grade dimineata si 9-10 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. Temporar cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor. Vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi nisoare, la munte, iar seara, posibil şi în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei în zona montană, local în vestul si sudul ţării, dar izolat şi în restul teritoriului. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine caldă pentru această dată. În jur de 0 grade dimineaţa şi 8-9 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab.

Sursa: Realitatea.net


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*