Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Flutur și parlamentarii liberali solicită bani pentru centura Rădăuțiului, finalizarea pârtiei Rarău și drumul expres Siret- Suceava Pașcani

Președintele județului Suceava, Gheorghe Flutur, și parlamentarii liberali solicită bani de la buget pentru centura Rădăuțiului și drumul expres Siret- Suceava Pașcani.

Potrivit șefului județului, aceștia au întocmit o serie de amendamente la Legea Bugetului, care au fost depuse și vor fi susținute de parlamentarii liberali.

Primul amendament se referă la suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor/CNAIR cu suma de 27.000 mii lei, până la acoperirea întregii valori rămase de finanțat – 63.000 mii lei, pentru Varianta de ocolire Suceava, județul Suceava, pentru a asigura finalizarea în anul 2017 a acestui obiectiv.

In proiectul de Buget este prevăzută doar suma de 36.000 mii lei, iar valoarea rămasă de finanțat este de 63.000 mi lei.  Liberalii propun suplimentarea cu 27.000 mii lei, reprezentând diferența necesară finalizării investiției în anul 2017.

Flutur solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor/CNAIR cu suma de 50.000 mii lei pentru Centura municipiului Rădăuți, județul Suceava, dar și suplimentarea bugetului cu încă 50.000 mii lei pentru întocmire documentație si demarare execuție lucrări la tronsonul Siret – Suceava –Pașcani, al Drumului Expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-Buzău-Ploiești, cu legătura la București.

Totodată, liberalii suceveni propun suplimentarea sumei prevăzute la Anexa 3/59
Ministerul Turismului- Transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiţii in turism-  cu suma de 14.000 mii lei, pentru realizarea obiectivului de investiţii Pârtia de Schi ”Rarăul” din municipiul Câmpulung Moldovenesc,  în vederea finalizării tronsonului I și începerea lucrărilor la tronsonul II. Suma totală alocată pentru anul 2017 urmează să devină 18.900 mii lei (8.900 mii lei pentru finalizare tronson I și 10.000 mii lei pentru începerea lucrărilor la tronsonul II). În Proiectul de Buget este prevăzută doar suma de 4.900 mii lei.

„De asemenea am transmis adrese fiecărui minister în parte in care am argumentat si solicitat alocarea de fonduri pentru investiții obligatori pentru județul Suceava si pentru asigurarea banilor pentru salariile angajaților de la Consiliul Județean Suceava si din instituțiile aflate in finanțarea CJ Suceava”, precizează Flutur.

Șeful județului solicită și 12.000 lei pentru pentru finalizarea Spitalului municipal Fălticeni, 15.000 mii lei pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Suceava, 700 mii lei pentru fințarea Căminului pentru persoane vârstnice Solca.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*