Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Bătrânii de la căminul din Zvoriștea tremură de frig în saloane. Nadia Crețuleac: Este o situație nedorită

Mai mulți vârstnici de la Căminul de bătrâni Zvoriștea, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Suceava, au sesizat redacția SuceavaNews, nemulțumiți de condițiile de cazare în care se află. Ei reclamă frigul din saloane în condițiile în care unii dintre aceștia plătesc 900 de lei. De cealaltă parte, Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul CJ, cea care ține direct de Căminul de bătrâni, susține că beneficiarii au calorifere și că temperatura din saloane este de 20 de grade.

„De câteva zile nu mai este deloc apă caldă și căldură. Ni se spune că și la alte centre este la fel. Sunt oameni care au murit din cauza frigului. Dăm 900 de lei din pensie și suntem torturați de frig. De spălat ce să mai spunem. Din luna august tot își bat joc de noi!”, susține unul dintre vârstnicii din acest cămin.

Cei 85 de beneficiari achită contravaloarea serviciilor, iar potrivit acestora condițiile sunt de departe cele dorite.

Șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de Protecția, Nadia Crețuleac, susține însă că bătrânii beneficiază de căldură din aeroterme și calorifere electrice datorită faptului că procedura de achiziție de combustibil este în desfășurare.

Așa prevede legea. Am vizitat centrul, iar în dormitoare sunt instalate termometre care arată cca 20 de grade. Sunt 85 de beneficiari. Nu este o situație ideală la momentul acesta. Este o situație nedorită. Asta e legea, termene, licitații. Procedura de achiziție de combustibil lichid a început abia în toamnă. Fac tot ce este omenește posibil”, a spus Nadia Crețuleac.

S-a ajuns la această situație după ce Consiliul Județean a demarat foarte târziu licitația pentru achiziția combustibilului pentru iarnă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Avocatul Poporului, în anchetă la un centru de bătrâni din județ. Vezi motivul! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*