Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

CJ riscă să nu mai aibă din ce plăti salariile. Șeful județului a cerut suplimentarea de fonduri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut un demers către Ministerul de Finanțe prin care a cerut suplimentarea de fonduri pentru bugetul Consiliului Județean Suceava pentru ca impactul creșterii salariale este de 52% față de 2016, susține șeful județului.

Dacă în 2016 aveam un fond de salarii de circa 92 de milioane de de lei, în 2017 se preconizează un fond de salarii de 140 milioane ron, deci rezultă o creștere de circa 52%. La prima vedere, sumele care vin din TVA pentru cheltuieli descentralizate cresc cu șase milioane de lei și sumele care vin de la bugetul de stat pentru echilibrări, de asemenea, cresc cu opt milioane de lei. Nouă ne trebuie 48,3 milioane de lei numai în plus pentru salarii. O primă sumă cu care nu ne acoperim este de circa 34 de milioane ron, opt milioane de euro. Ca să putem să acordăm și salariile și să discutăm de funcționarea măcar la parametrii anului 2016 a instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că nu vrea să facă, deocamdată, ipoteze privind impactul fondului de salarii și speră ca Guvernul să găsească soluții. Șeful județului a precizat că în prezent CJ are bani pentru salarii pentru jumătate de an.

La Centrul Cultural, de exemplu, fondul de salarii crește de la 6,4 milioane la 9,9, la Drumuri: de la 1,8 la 3, la aparatul propriu- de la 10 milioane la 14,5 milioane, la Bibliotecă- de la 1,4 la 2.

Cu toate acestea, Gheorghe Flutur a precizat că nu consideră decizia Guvernului de a majora salariile una nedreaptă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. CJ riscă să nu mai aibă din ce plăti salariile. Șeful județului a cerut suplimentarea de fonduri | Moldova24

Lăsați un comentariu

*