Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Aproape 290 de unități de învățământ din Suceava nu sunt supravegheate video și nici nu au pază

Aproape 290 de unități de învățământ din Suceava nu sunt supravegheate video și nici nu au pază. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în data de 30 ianuarie, având în vedere celebrarea „Zilei Nonviolenţei în mediul şcolar”, peste 100 de poliţiştii au desfăşurat activităţi intercative în unităţile de învăţământ fiind abordat domeniul prevenirii victimizării minorilor, fiind identificate riscurile şi vulnerabilităţile ce pot genera situaţii victimale pentru copii.

Pericolele internetului şi ale lumii virtuale, consumul de alcool, abandonul şi absenteismul şcolar, plecările voluntare de la domiciliu, au fost câteva dintre temele de discuţie dintre poliţişti şi cei peste 2500 de elevi din mediul primar şi gimnazial care au beneficiat de sfaturi şi recomandări preventive şi au fost implicaţi în activităţi interactive.

Pe raza judeţului Suceava există 768 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat și privat(747 de stat și 21 private), din care 175 în mediul urban şi 593 în mediul rural. Dintre acestea 398 sunt grădiniţe, 320 şcoli generale şi 50 colegii/ licee/şcoli profesionale/şcoli postliceale etc.

Din cele 768 unități de învățământ 123 sunt asigurate cu pază, 268 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video iar 90 dispun atât de pază umană cât și de sisteme de supraveghere video. La nivelul județului 287 de unități de învățământ nu sunt asigurate cu pază sau cu sisteme de supraveghere video.
În anul 2016 au fost sesizate 53 infracţiuni în mediul şcolar.

„Infracţiunile de lovire reprezintă majoritatea infracțiunilor comise în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. Majoritatea infracţiunilor au fost comise în incinta unităţilor de invăţământ, pe timpul recreaţiei. Infracțiunile de vătămare corporală din culpă au fost autoaccidentări produse în timpul orelor de educație fizică sau în timpul recreației. Totodată, siguranţa rutieră a copiilor în zona unităţilor rămâne o prioritate a poliţiştilor”, se precizează în comunicatul IPJ.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*