Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Au chefuit cu mult alcool, apoi au urcat la volan. Ce alcoolemii aveau când au dat nas în nas cu Poliția

Mai mulți șoferi au fost prinși de polițiști la volan, deși au consumat băuturi alcoolice înainte. Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, vineri, ora 22.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza orașului Frasin, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 27.01.2017, ora 23.35, un echipaj rutier a oprit pentru control pe B-dul Sofia Vicoveanca, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Pătrăuţi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.01.2017, ora 17.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe drumul comunal denumit popular „În deal la popa”, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani și în care se afla în calitate de pasager, o femeie de 50 de ani, din aceeași localitate, posesoarea mașinii.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul i-a încredințat bărbatului pentru a fi condus pe drumurile publice de femeia de 50 de ani, care știa faptul că, acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 29 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar femeia de 50 de ani, pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.01.2017, în jurul orei 19.23, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 178A, în afara localității Todirești, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din orașul Cajvana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.01.2017, în jurul orei 23.10, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 209D, pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.01.2017, ora 00.15, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe str. Dealu Negru din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat pentru infracțiuni la regimul rutier.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 29.01.2017, ora 02.15, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Liteni a oprit pentru control pe DJ 208A, în dreptul barierei CFR de la intrarea în oraşul Liteni, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică şi vorbea incoerent, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, autoturismul, cheile și documentele acestuia fiind indisponibilizate la sediul de poliție.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Au chefuit cu mult alcool, apoi au urcat la volan. Ce alcoolemii aveau când au dat nas în nas cu Poliția | Moldova24

Lăsați un comentariu

*