Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

O localitate din județ a primit 34 de milioane de euro pentru investiții în apă și canal

Pentru investiții în apă și canal, în județul Suceava, sunt alocate 282 milioane de euro, pentru 14 localități, potrivit președintelui  de Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a amintit că au fost probleme la Vicovu de Sus, localitatea cu cea mai mare sumă ce urmează a fi absorbită din fondurile europene, finanțarea fiind blocată fiindcă amplasarea stației de epurare nu a fost acceptată de către consultanți,  perimetrul recomandat fiind în albia minoră a râului Suceava.

Este cel mai mare proiect cu fonduri europene, după altul din Petroșani – Valea Jiului și acesta va fi scos în luna septembrie a acestui an, la licitație. Este o problemă complicată aici pentru că trebuia să găsească un teren lângă frontieră și am rugat să grăbească procedurile de achiziție, primarul este foarte implicat. Este localitatea care are cea mai mare sumă pentru că acolo este nevoie foarte mare și nu s-a făcut până acum mare lucru în domeniul acesta. Vicovu de Sus  are 34 de milioane de euro alocați, valoare foarte mare și atunci consultanții nu au acceptat în zona inundabilă -albia minoră stația de epurare și trebuia să o mute mai spre frotnieră”, a spus  Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*