Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Sucevean urmărit internațional, săltat de polițiști de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”

Un sucevean de 23 de ani, urmărit național și internațional, a fost ridicat de polițiștii suceveni de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

Tânărul, din Vicovu de sus, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare pentru instigare la contrabandă, încă de pe 23 octombrie 2015.

Ionel Schipor a fost pus sub urmărire națională pe 25 octombrie 2015, iar din 4 decembrie 2015 figura ca urmărit internațional.

„În baza informațiilor existente şi activităţilor investigative desfăşurate la nivelul IPJ Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale, la data de 26.01.2017, ora 21:15, urmăritul a fost localizat, identificat și arestat în incinta Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava. Ulterior bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Botoșani”, susține purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Individul se întorcea cu un avion Wizz Air din Londra. Schipor a fost condamnat într-un dosar în care au fost trimise în judecată 29 de persoane. Cu toții făceau parte dintr-o grupare de contrabandiști, destructurată de DIICOT.

Cercetările în acest dosar au demarat încă din 2011. Anchetatorii au ajuns la concluzia că pe raza localităţilor Straja şi Vicovu de Sus îşi desfăşoară activitatea trei grupuri infracţionale organizate şi mai multe persoane sunt constituite în două asocieri în vederea comiterii de infracţiuni, specializate în introducerea ilicită în România din Ucraina, peste „frontiera verde”, şi/sau valorificarea unor însemnate cantităţi de ţigarete de contrabandă.

După monitorizarea grupărilor identificate şi definitivarea muncii informative s-au derulat 22 de percheziţii, dintre care cele mai multe la Straja şi Vicovu de Sus, dar şi în judeţul Bacău.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*