Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Flutur a arătat cum vor fi împărțiți banii de la Guvern

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă,  modul în care vor fi direcționate alocațiile bugetare, pentru anul 2017 și pentru anii următori pentru județul Suceava, dacă banii vor veni de la Guvern.

El a spus că pe data de 27 ianuarie a.c., urmează să se voteze bugetul pentru anul în curs pentru județul Suceava, Gheorghe Flutur a transmis că are o garanție că vor fi asigurate fondurile necesare pentru finanțarea activității de protecție socială – 2040 de asistați și 1900 de angajați bugetari ce în au n grijă pe cei mai înainte menționați. Pe de altă parte, la școlile speciale, la un număr total de 1800 de copii, sunt 825 de salariați. Pentru fiecare dintre angajați, s-a stabilit o creștere de 20% a salariului.

„Vom vedea cum ne vom putea încadra”, a spus Gheorghe Futur.

Președintele CJ Suceava a amintit că în funcție de buget, are dezvoltată o strategie  privind extinderea investițiilor la Spitalul Județean Suceava, finalizarea lucrărilor la Aeroportul Salcea, pentru extinderea celui de-al doilea terminal.

În același context, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a arătat că în suma de proiecte a CJ sunt vizate modernizarea unor drumuri care să facă legătura cu Ucraina, către punctele de trecere a frontierei de la Brodina, Ulma, Izvoarele Sucevei.

Flutur a reiterat inițierea proiectului drumului axial Suceava- Iași, ce este acum în proces de evaluare.Toate aceste deziderate s-au configurat în proiecte de consiliu județean care vor fi supuse votului în ședința de marți, 31 ianuarie a.c..

În funcție de alocarea bugetară pentru acest an, se va stabili în ședința de marți, 31 ianuarie, calendarul de evenimente programate deja la Muzeul Bucovinei, Biblioteca IG Sbiera, Centrul Cultural Bucovina, Centrul de informare turistic’ Suceava.

Sunt în continuare funcționale programele “Hai în Bucovina, programul “Ștefanian” coordonat de Muzeul de Istorie pentru intervalul 24 iunie – 2 iulie a.c. cu o completare ce ar urma să vină din parte instituțiilor muzeale din partea de nord a Bucovinei, din Ucraina precum și din Republica Moldova. Ar urma să fie comemorată lupta de la Baia, de acum 550 de ani când ostașii moldoveni au fost victorioși într-o mare bătălie medievală. Pentru ca tot acest program să se desfășoare așa cum se cuvine, au fost trimise de către Consiliul Județean Suceava solicitări către instituțiile muzeale din entitățile locuite de români din acest spațiu geografic.

Gheorghe Flutur a trecut în revistă și celelalte acțiuni care sunt deja trecute în calendarul CJ, precum – Festivalul Național Ciprian Porumbescu; Paște în Bucovina, Întâlniri Bucovinene; Ziua Bucovinei; Crăciun în Bucovina.

Consiliul Județean Suceava are în vedere, de asemenea, participarea la târgurile din primul trimestru al acestui an unde a fost invitat – în România la București și Cluj iar în străinătate la Bergamo și Budapesta. Ca membru al Agenției de Dezvoltare Nord – Est, județul Suceava va participa la un târg din Polonia și la un altul din Germania – Munchen.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*