Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Suceava nu primește fonduri, în acest an, pentru finalizarea soselei de centură a Sucevei și nici pentru cea de la Rădăuți

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în perioada scursă din acest an a făcut până acum 9 demersuri la ministere și la miniștri în funcție, pentru a obține garanții de finanțare a proiectelor de dezvoltate a județului Suceava.

„A fost o perioadă de clarificare. Am cerut să se asigure finanțarea pentru șoselele de centură de la Suceava și Rădăuți. Am văzut propunerea bugetară conform căreia, dintr-un total de 63 de milioane de lei, anul acesta vor fi alocați 36 de milioane de lei. Restul, eșalonați, în anii următori. În ceea ce privește centura ocolitoare a Rădăuțiului, nu vor fi alocați bani alocați în 2017, urmând ca din 2018 să se aloce sume diferite, până în anul 2020, când se preconizează a fi terminată investiția în sumă totală de 67 de milioane de lei”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a amintit că în demersurile sale la nivelul Guvernului, a reluat discuția vizând realizarea drumului expres București – Pașcani – Suceava – Siret, finalizarea conductei magistrale de gaz către Vatra Dornei, finanțarea tronsonului II al Pârtiei de Schi de la Câmpulung Moldovenesc, modernizarea Vămii Siret, reabilitarea Gării Ițcani precum și obținerea de fonduri pentru finanțarea în continuare a Căminului de Bătrâni de la Solca.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*