Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

FOTO! O tânără din Suceava face senzație în lumea modei din întreaga lume cu creațiile sale. Cum promovează Bucovina

Tânără, frumoasă, plină de inițiative, pozitivistă, zâmbitoare, suceveanca Cristina Ghivnici și-a urmat instinctul și se simte cel mai bine la Londra. Așa s-ar putea descrie în câteva cuvine tânăra, originară din comuna Moara, județul Suceava. În lumea modei, în metropola londoneză, Cristina și-a impus propria linie și, pe zi ce trece, reușește din plin.

Și dacă în România i-ar fi fost greu să se impună, UK a fost locul care i-a oferit această șansă. Este apreciată în Diaspora, iar creațiile ei au început să se facă tot mai cunoscute în lumea modei. Prima sa creație a ajuns în Japonia, iar comenzile nu au întârziat să apară. Vestimentația creată de suceveancă a ajuns apoi, în Spania, Franța, Statele Unite sau Noua Zeelanda și poartă eticheta „Cristina Ghivnici Womenswear”.

După terminarea liceului a fost acceptată să studieze în Polonia.

Pe linie maternă sunt de etnie poloneză, așa pot să explic de ce am luat decizia de a pleca la studii în această țară. În 2009 am absolvit facultatea de stat „Adam Mickiewicz” din Poznan, cu un titlu de master în studii europene, profil din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Apoi, am vizitat Londra care mi-a plăcut foarte mult și unde am văzut multe posibilități de dezvoltare, pe toate planurile. Am fost încurajată de mătușa și verișoara mea și am decis că e bine să încerc. Am fost atrasa de mirajul Londrei ca metropolă, are ceva deosebit, are multe de oferit pe plan cultural, artistic și financiar. Nu trebuie omisă nici imensa diversitate care poate fi experimentată doar într-un oraș atât de mare și important precum Londra”, ne-a destăinuit Cristina, care a amintit că de fapt de aici a început aventura ei în lume.

Și nu a fost ușor. Viața i-a oferit șansa de a face ceva dar și obstacole. În 2010 și-a găsit un job în Londra, la o lună după sosire și acomodarea nu a fost ușoară. Învățase deja să fie departe de casă în cei 7 ani de studii la facultate. Cristina povesteșe că de mică însă a fost atrasă de vestimentație. Îi plăcea să facă îmbrăcăminte pentru păpuși, dar și sa modifice propriile obiecte de îmbrăcăminte.

Abia la maturitate am înțeles cât am fost de norocoasă să fiu adusă pe lume în lumea satului, am fost extrem de norocoasă, într-o lume plina de culoare și forme, departe de jocurile video. Jocurile în copilărie erau altele, frunzele uscate, bucăți de materiale, insectarele”, mai destăinuiește suceveanca.

Bucovina promovată prin culori în Londra

Cristina Ghivnici a ales să facă ceva inedit.

„În urmă cu mai bine de un an, am știut că vreau să le ofer vestimentației un caracter unic prin folosirea motivelor florale tipic bucovinene. Mi-am dorit să îmbin tradiționalul cu trăsături moderne, să arăt că poate ieși ceva de efect și contemporan. Prin această reîntoarcere la motivele florale tipic bucovinene mi-am dorit să aduc un fel de omagiu zonei din care provin, pe care o îndrăgesc enorm și de care îmi este adesea dor. Încerc să creez ținute cu un design creativ, implementând motivele florale, dar în același timp urmărind tendințele actuale europene. Mă adresez persoanelor pline de viață și iubitoare de culoare, care doresc să se simtă confortabil dar în același timp vor să fie puțin îndrăznețe. Piesele sunt ideale pentru cele care adoră stilul feminin, dar care nu se tem să iasă din tiparul banalității, combinându-l cu elemente de influență masculină sau chiar sport. Înainte de a apela la una din cele două croitorese cu care colaborez, urmează decizii legate de tipul de material sau de combinații de culoare”, povestește suceveanca.

Creațiile sale sunt inedite și au început să aibă succes. Tânăra își diversifică în fiecare zi modelele pentru că reprezentantele sexului frumos sunt destul de pretențioase.

Mereu lucrez la noi modele. Cu siguranță și o nouă colecție, denumita „Bucovinissime” are ceva aparte. Este purtătoare de elemente florale și cu note artistice. Vreau să cred în visul meu de a deveni un designer împlinit, ceea ce ar însemnă să am un atelier personal și să pot lucra doar la dezvoltarea brand-ului meu. Vreau sa dau în continuare forme și culori noi pasiunii mele, să îmbrac din ce în ce mai multe femei care se vor simți minunat în creații „Cristina Ghivnici Womenswear” și care vor bucura ochiul și vor spune o poveste. Sunt contactată de românce care trăiesc în afara țării, și care vor haine de inspirație tradițională, pe care să le poarte cu mândrie în străinătate, fiind totodată în pas cu tendințele din modă”, a conchis Cristina Ghivnici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*