Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Rabinul Iosif Wasserman, președintele Fundației pentru promovarea iudaismului român în Israel, în vizită la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, miercuri, o întâlnire cu rabinul Iosif Wasserman, președintele Fundației pentru promovarea iudaismului român în Israel.
Tema principală a discuției a fost „Marșul vieții”, acțiune ce va avea loc în mai multe municipii și orașe din județul nostru.

Potrivit șefului administrației județene, astfel de activități vor avea loc la sfârșitul lunii iunie când un grup de israelieni vor vizita județul Suceava pe un traseu în care vor fi incluse localitățile Suceava, Siret, Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei etc.

Participanții vor putea vizita cimitirele unde sunt mormintele celor din familie și vor putea ține un moment de reculegere. În fiecare localitate incluse în acțiune vor fi vizitate și o serie de obiective turistice. Delegația din care a făcut parte rabinul Iosif Wasserman a vizitat Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Din delegația din Israel ar urma să facă parte israelieni supraviețuitori ai Holocaustului, generația a doua și a treia, dar și ofițeri în rezervă ai armatei statului Israel. Pentru prima dată, acțiunea „Marșul vieții” a avut loc la Dorohoi, județul Botoșani, în 2015, în fruntea delegației aflându-se rabinul Iosif Wasserman.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Roman says:

    Aşa putem promova turismul, de ce nu şi balnear.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*