Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

FOTO! Au văzut Minunea de la Iordan. Pelerini din județul Suceava, prezenți în Țara Sfântă

Un grup de pelerini din județul Suceava, alături de alții mii de pelerini din întreaga lume, au fost prezenți, anul acesta, în Țara Sfântă, al ajunul sărbătorii Bobotezei de pe 18 ianuarie.

Cu toții au așteptat înfrigurați minunea de la râul Iordanului.

Potrivit Cuvântul Ortodox.ro, spre sfârșitul slujbei aghiasmei mari, primul porumbel a zburat pe malul dinspre Iordania, de unde se spune că a venit Mântuitorul ca să fie botezat, nu pentru că avea nevoie de botez, Dumnezeu fiind, ci pentru a se plini toată legea, pentru a se vădi existența Sfintei Treimii și mesianitatea Domnului nostru Iisus Hristos. Un alt porumbel a zburat chiar pe acoperișul sub care stăteam sute de pelerini.

Pelerinii suceveni au fost însoțiți de un ghid din Sucevița, părintele Traian.

VEZI AICI VIDEO!

„La câteva minute după ce patriarhul Ierusalimului a aruncat crucea în râu, Iordanul s-a întors înapoi cu mare putere. Doamne ce bucurie, ce întărire sufletească! Am stat mai mult timp cu ochii ațintiți asupra apei. Nu încăpea nici o îndoială, era o minune evidentă pentru oricine. Lângă mine, o călugăriță catolică a rămas mută de uimire. Doamne, ajut-o să vină la dreapta credință!

Minunea de la Iordan, ca și minunea Sfintei Lumini, ca și minunea norului care coboară pe Tabor la praznicul Schimbării la Față, ca și minunea stelei neobișnuite care apare deasupra Bisericii din Bethleem în preajma sărbătorii Crăciunului, ne arată fără tăgadă că adevărul este la ortodocși, că există o singură Biserică unde se află harul, adevărul și mântuirea.

De asemenea, minunea de la Iordan ne arată că adevărul este în Biserica Ortodoxă canonică și nu la feluritele grupări schismatice, cum ar fi stiliștii. De altfel, nu a fost lăsat să slujească nici un „cleric” stilist la această slujbă atât de importantă. Mai mult decât atât, alături de clericii pe stil vechi ai Patriarhiei Ierusalimului, au slujit episcopi și preoți pe stil nou din Bisericile Ortodoxe canonice.

Tare mă mâhnesc gândindu-mă la primejdia în care se află cei care nu-i mai pomenesc pe ierarhii din Bisericile Ortodoxe canonice, rupându-se și lipsindu-se de comuniunea Bisericii universale, despărțindu-se de Trupul tainic al Dumnezeului celui viu care lucrează astfel de lucruri mai presus de fire.

Minunea de la Iordan ne îmboldește să fim mai uniți, mai smeriți, mai răbdători, pe toți cei care vrem să fim fii ai Bisericii celei Una.

Doamne, ocrotește-i pe români!”

părintele Ioan


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Au văzut Minunea de la Iordan. Pelerini din județul Suceava, prezenți în Țara Sfântă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*