Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Prioritizarea proiectelor în cadrul Autorității urbane. Suceava are alocate 39,1 milioane euro

La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est din Piatra Neamţ a avut loc, vineri, o întâlnire a celor 8 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ din Regiune, prilej cu care s-a înfiinţat Autoritatea urbană. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a spus că nouă structură are ca scop pregătirea proiectelor europene aferente Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Prin această Autoritate urbană se face o prioritizare a proiectelor care revin fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ. Municipiul Suceava are alocată o sumă de 39,1 milioane de euro şi vom discuta şi ceilalţi primari, astfel încât să ne încadrăm pe axe, respectiv pe toată structura Programului Operaţional Regional 2014-2020, în special pe Axa urbană 4”, a spus Lungu.

El a amintit că, din păcate, după ce în urmă cu circa 8 ani a fost încurajată constituirea zonelor metropolitane, noua legislaţie, aprobată de autorităţile centrale din România, face imposibilă funcţionarea structurilor cu pricina.

„Se prevedea că structurile care vor avea suprafeţe mai mari de teren şi populaţie mai multă, vor beneficia de investiţii mai mari. Acum, aşa cum a fost aprobată legislaţia pentru intervalul 2014.2020, municipiile reşedinţă de judeţ au banii pe Axa urbană, în timp ce comunele beneficiază de alocări pe Axa rurală. Deci nu vor mai putea fi promovate proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*