Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO! Accident între două tiruri pe DN17. Unul dintre șoferi, preluat de un elicopter SMURD

Un accident în care au fost implicate două autotrenuri a avut loc, joi, pe DN17, în  pasul Tihuța, pe raza comunei Poiana Stampei. Traficul a fost blocat, iar pompierii au intervenit pentru scoaterea șoferilor. Un tir este încărcat cu materiale textile, iar altul cu paleți din lemn.

Autocamionul înmatriculat în Cluj era pe direcția de deplasare Vatra Dornei – Bistrița. La un moment dat, șoferul, în vârstă de 50 de ani, a pierdut controlului TIR-ului și a pătruns pe contrasens. A izbit frontal un TIR înmatriculat în Republica Moldova care se deplasa pe direcția de mers Bistrița – Suceava, condus de un șofer de 38 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, plt. adj. Alin Găleată susține că „șoferii sunt încarcerați, conștienți și se lucrează pentru extragere”.

Unul dintre șoferi, din Republic Moldova, este în stare gravă și va fi preluat de un elicopter SMURD. El are fracturi multiple la nivelul picioarelor. Celălalt șofer de tir, din Cluj, este în stare bună.

„Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au demarat procedurile de extragere a celor doi răniţi. Concomitent, acestora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ. Intervenţia pentru descarcerarea unuia dintre şoferi a durat aproximativ o oră şi a fost extrem de complexă, victima suferind fracturi multiple la nivelul picioarelor. Deoarece starea sa era destul de gravă, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD. Cel de-al doilea şofer, după primirea îngrijirilor medicale, a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, a precizat Găleată.

Bărbatul prezenta traumatism cranian sever, traumatism toraco-abdominal, posibile leziuni de organe interne și multiple fracturi deschise la nivelul membrelor.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Accident între două tiruri pe DN17. Unul dintre șoferi, preluat de un elicopter SMURD | Moldova24
  2. Suceava: FOTO! Accident între două tiruri pe DN17 | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*