Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Vremea se schimbă în următoarele două săptămâni. Anunțul făcut de meteorologi!

frigAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 16 -29 ianuarie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori foarte scăzute, chiar sub limita gerului în cursul nopţilor.

Astfel, se vor înregistra maxime de -8…-4 grade şi minime de -17…-10 grade, mediat pe regiune. După data de 22 ianuarie se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu tendinţa de apropiere de normele climatologice, maximele urmând a se situa în ecartul de -1…4 grade, iar minimele între -8…-2 grade, în medie. În primele zile vor fi ninsori slabe în sudul regiunii, apoi probabilitatea pentru precipitații locale la nivelul întregii zone va fi mai mare în perioada 25 – 27 ianuarie.

like facebookLA MUNTE Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Astfel, se vor înregistra valori diurne de -10…-4 grade şi nocturne de -18…-10 grade, în medie. După data de 23 ianuarie este estimată o creştere ușoară și treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma climatologic specifică perioadei, cu medii ale maximelor de -4…2 grade şi ale minimelor de -12…-6 grade. Ninsori slabe, cu caracter local, vor fi în intervalul 17-18 ianuarie, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 26 ianuarie.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*