Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Sute de amenzi date de polițiști în cadrul „Săptămânii siguranței cetățeanului”

În perioada 06 – 13 ianuarie 2016, la nivelul întregului judeţ poliţiştii au acţionat cu efective sporite pentru creşterea siguranţei cetăţeanului şi descurajarea comportamentelor de tip antisocial. Au fost organizate peste 300 de patrule de poliţie şi au fost desfăşurate acţiuni punctuale pe toate segmentele ce vizează siguranţa cetăţeanului: infracţionalitate contrapersoanei, siguranţa patrimoniului, fapte de natură economică şi siguranţărutieră.

Trebuie remarcat că urmare a acţiunilor dispuse nu au fost înregistrateevenimente negative, nefiind înregistrat nici un eveniment rutier grav şi nefiindsesizate fapte grave cu violenţă. Pentru a se ajunge la aceste rezultate pozitiv, având în vedere şi sărbătorilede rit vechi derulate în această perioadă, zilnic peste 220 de poliţişti au fost înstradă, la datorie.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reţinute 28 de premise deconducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au intervenit cu operativitate la 354 de evenimente sesizate prinSNAU 112 sau prin alte moduri de sesizare. Au fost intensificate, totodată şiactivităţile investigative şi de cercetare penală, fiind constatate 198 de infracţiunişi cerectate penal peste 100 de persoane. Prezenţa activă în teren a poliţiştilor este evidenţiată şi de surprinderea şiidentificarea în flagrant a 25 de infractori.Faţă de 6 persoane, poliţiştii au dispus măsuri preventive, privative deliberatate. De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au identificat 6 persoane urmărite în temeiul legii – 3 la nivel naţional şi trei urmăriţi la nivel internaţional.

În cadrul acţiunilor de verificare şi control au fost aplicate 511 sancţiunicontravenţionale în valoare totală de 276.238 lei. Deoarece prioritar în aceastăperioadă a fost segmentul siguranţei şi ordinii publice, peste 100 dintre acestesancţiuni au fost aplicate tocmai pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştiipublice. Alte peste 350 de sancţiuni au fost aplicate la regimul rutier şi 48 desancţiuni au fost aplicate pentru acte ilicite de comerţ. Aceste activităţi vor fi intensificate şi în perioada următoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*