Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

FOTO! Au fost reluate lucrările la Școala cu clasele I-VIII din Adâncata. Când va fi gata

scoala adancata (1)Lucrările de modernizare la Școala cu clasele I-VIII din comuna suceveană Adâncata au fost reluate, iar autoritățile susține că acestea ar trebui să fie gata la sfârșitul acestei luni.

like-facebookPrimarul comunei, Viorel Cucu, a declarat că lucrările au fost reluate la începutul acestei săptămâni și că  se lucrează la montarea centralelor termice și a instalațiilor aferente.  Și dacă primarul comunei susține că elevii vor relua cursurile la sfârșitul lunii ianuarie, constructorii  nu se grăbesc și susțin că termenul de finalizare al investiției este la sfârșitul acestui an. Una peste alta, cei peste 100 de copii de la școală învață în schimburi în alte locații.

scoala adancata (2)Trebuie reamintit că Ministerul Educației a aprobat proiectul de modernizare a școli în anul 2007 iar lucrările au fost începute pe bucăți dat fiind faptul că nu existau la acea vreme locații de mutare a elevilor pentru cursuri. Inițial, jumătate din școală a trecut la modernizare însă constructorul a avut grijă să pună geamuri și uși termopan precum și instalația electrică dar a lăsat unitatea de învățământ fără acoperiș.

După ce a alocat un sfert din suma necesară, ministerul a sistat finanțarea. De-a lungul anilor, vremea și-a spus cuvântul, au apărut infiltrații de apă, igrasie, mucegai. Primarul liberal, Viorel Cucu, a fost cel care odată ajuns la conducerea primăriei a reluat demersurile și a fost reluată finanțarea investiției.

„Sperăm să fie finalizată pentru ca elevii să revină la clase, vor fi săli modernizate și va fi inclusiv acces la internet”, a spus primarul comunei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*