Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Încasările la bugetul local, din primele zile din 2017, cu aproape 40% mai mici, față de aceeași perioadă a anului trecut

platesc-taxe-si-impozite-5De la începutul anului, încasările din taxe şi impozite sunt neaşteptat de mici în comparaţie cu anii trecuţi, susțin reprezentanții Primăriei Suceava.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a spus că în comparaţie cu primele zile de plată din anul precedent, intrările de la populaţie în bugetul local sunt cu aproape 40% mai mici, la ghişee prezentându-se cu aproximativ 45% mai puţini contribuabili din această categorie.

like-facebook„Este o diferenţă destul de mare, dar sperăm ca aceasta să nu crească, ci să recuperăm din ea, astfel încât să putem realiza ceea ce ne-am propus pentru anul în curs”, arată viceprimarul, adăugând că, de asemenea, speră ca nivelul scăzut al achitării obligaţiilor să fie din cauza vremii nefavorabile, şi nu din raţiuni economice.

Harşovschi a mai precizat că datoriile restante ale persoanele fizice către bugetul municipiului Suceava se ridică la 78,3 milioane de lei, dintre care 11,4 milioane de lei provin din amenzi.

Sunt sume mari, care, dacă ar fi încasate, s-ar putea fi face mai multe investiţii”, a spus Lucian Harşovschi.

Pentru anul 2017, rămâne valabilă acordarea bonificaţiei de 10% pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie 2016, a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi impozitului pe mijloacele de transport, datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice. Veniturile proprii ale bugetului local sunt constituite din impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, precum şi taxele extrajudiciare de timbru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*