Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Consilierii locali ai PSD amenință că nu votează bugetul și vor referendum pentru demiterea lui Lungu

cusnir (6)Consilierii locali ai PSD nu vor vota bugetul pe 2017, deoarece, spun ei, nu include nevoile municipiului reședință de județ. Liderul organizației municipale a PSD, Dan Ioan Cușnir, a declarat că proiectul de buget creionat de primarului liberal Ion Lungu nu reflectă realitățile de care are nevoie Sucevava. Cușnir s-a declarat nemulțumit de faptul că edilul Sucevei a mimat că se consultă cu PSD pe tema bugetului pe acest an.

like-facebook„Înainte de a pleca în concediu ca să-și clătească gura după campanii, Ion Lungu, încă primarul Sucevei, a mimat că se consultă cu PSD pe tema bugetului 2017. Având în vedere că execuția bugetară pentru anul 2016 este în jur de 60%, rezultă în mod evident că veniturile proiectate pentru bugetul 2016 au fost firește,crescute artificial. Nu putem accepta ca Administrația Locală să facă același erori ca și în anii precedenți, erori care afectează grav dezvoltarea Sucevei”,  a spus Cușnir.

El a amintit că singura variantă pentru a stabili prioritățile reale ale sucevenilor este consultarea online, din ușă în ușă sau referendumul.

„Ce face Ion Lungu în complicitate cu Lucian Harșovschi și PDL-ul de 13 ani? Stabilesc <ei cu ei>.care sunt prioritățile sucevenilor. Pleacă cu presupuneri, iar greșeala nr.1 în management este să pleci de la presupuneri. Presupun ei că prioritățile și soluțiile tehnice și le implementează, iar în acest mod dezastruos de abordare i-a costat pe suceveni sute de milioane de euro și subdezvoltarea orașului”, a spus Cușnir, care a precizat că prioritățile bugetare ale Sucevei trebuie stabilite după consultarea prealabilă a cetățenilor.

Social democrații au dat și un ultimatum primarului că în caz că aceasta nu se va întîmpla, în 2018, PSD ar putea iniția un referendum pentru demiterea din funcție a edilului.

„Dacă lui Ion Lungu îi este frică de consultarea sucevenilor pe tema bugetului, va trebui să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a permite sucevenilor să-și spună părerea despre acțiunile sale prin propunerea pentru Referendum pentru demiterea primarului. Oricum ar lua-o, Ion Lungu nu scapă de un referendum pentru consultarea sucevenilor în ceea ce privește dorințele de dezvoltare ale orașului. Suceava are nevoie de un primar care să îi consulte în fiecare an pentru stabilirea priorităților pentru ca cetățenii trebuie consultați nu forțați, întrebați și nu prostiți”,  a spus Cușnir.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*