Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Bătrână intoxicată cu fum după ce locuința i-a luat foc

smurdO bătrână de 86 de ani, din satul Arghira, comuna Preutești, a fost intoxicată cu fum, duminică, după ce locuința i-a luat foc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, plt. adj. Alin Găleată, incendiul se manifesta la o bucătărie de vară când au ajuns pompierii.

like-facebookFemeia a fost salvată de pompieri, cadrele de pe SMURD i-au administrat oxigen și și-a mai revenit. Bătrâna a fost dusă apoi la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Fălticeni.

Proprietara, în vârstă de 86 de ani, era blocată în bucătăria cuprinsă de flăcări. Doi pompieri salvatori, echipaţi corespunzător, au pătruns în interior şi au evacuat-o pe femeie. La o primă evaluare, victima avea arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30% din corp şi era intoxicată cu monoxid de carbon. Pompierii paramedici SMURD au preluat-o, i-au acordat primele îngrijiri medicale şi i-au administrat oxigen. După ce a fost stabilizată, ambulanţa SMURD a transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Fălticeni. Incendiul a fost lichidat la ora 3:50. Au ars bucătăria de vară pe aproximativ 20 de metri pătraţi şi anexa din lemn pe 40 de metri pătraţi. Au mai ars circa 4 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri din gospodărie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile”, potrivit reprezentanților ISU Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*