Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Doar puțin peste 400 de suceveni au șanse să beneficieze de finanțare prin programul Casa Verde

aglomeratie-protectia-mediului-suceava-apm-2Doar 419 suceveni au şanse să beneficieze de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice, denumit, generic, „Casa Verde”.
like-facebook
În octombrie 2016, în prima zi a sesiunii de depunere a dosarelor judeţul, Suceava a avut alocată suma de 1,8 milioane de lei, pentru 300 de solicitanţi, însă, din cauza cozilor imense, imediat s-a aprobat o suplimentare de până la 2,52 de milioane de lei, una care acoperă 419 de dosare, aşa cum a amintit. Potenţialei beneficiari – dintre care 7 au optat pentru pompe de căldură, iar 412 pentru panouri solare – vor avea parte de sprijinul financiar nerambursabil doar dacă documentaţia pusă la dosar este în regulă, drumul până la decontarea efectivă a banilor fiind unul destul de lung.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului se primesc dosarele, se verifică conţinutul acestora din punct de vedere al documentelor obligatorii, după care acestea sunt trimise la Administraţia Fondului pentru Mediu. AFM le verifică, le validează în vederea semnării contractului de finanţare sau le respinge. În cazurile favorabile, contractele de finanţare, în două exemplare, sunt trimise la Agenţia pentru Protecţia Mediului, beneficiarii le semnează, după care câte un exemplar pleacă din nou la Bucureşti. Ulterior, odată cu executarea lucrărilor, beneficiarii vor întocmi dosarele de decontare, inclusiv cu facturile aferente, abia mai apoi urmând acordarea sumelor prevăzute de lege”, a declarat Iliuţă Cocriş, şef de Serviciu în cadrul APM.

Deoarece pe parcursul derulării sesiunii din octombrie numărul sucevenilor interesaţi a fost unul mare, Agenţia pentru Protecţia Mediului s-a văzut nevoită să primească un total de 735 de dosare, suma necesară pentru satisfacerea financiară a solicitărilor ridicându-se la 4,42 de milioane de lei. Potrivit lui Iliuţă Cocriş, Suceava se află între primele 4 în ţară la numărul de solicitări, existând, însă, şi judeţe care nu au acoperit cu dosare oferta de la bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*