Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Recensământ agricol în județul Suceava

recensamantDirecția Județeană de Statistică(DJS) a anunțat că, în perioada 10 ianuarie-10 februarie 2017, se adună, în teren, datele privind cercetarea statistică de mare amploare intitulată „Ancheta structurală în agricultură 2016”.

În județul Suceava, DJS va cerceta, prin intermediul a 147 de operatori de interviu, 12.469 de gospodării, selectate de pe întreg teritoriul, din fiecare comună, oraș și municipiu.

like-facebookConducerea Direcției de Statistică informează că, în cazul exploatațiilor agricole cu personalitate juridică, adică a celor circa 850 de unități de acest tip, se va aplica procedeul de auto-înregistrare a datelor în formularul tipizat.

Legislația europeană referitoare la statistica structurilor agricole, prevede organizarea și efectuarea anchetelor comunitare statistice cu privire la structura exploatațiilor agricole o dată la 10 ani, dar și anchete structurale intercensitare, acestea fiind realizate în anii 2013 și 2016, în toate țările UE.

„Scopul cercetării este asigurarea datelor în vederea fundamentării politicilor din domeniul agricol, comparabile la nivel internațional, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună”, arată în comunicatul DJS.

Rezultatele finale ale anchetei vor fi disponibile în luna decembrie 2017, după care vor fi transmite la Eurostat. Ancheta structurală în agricultură are ca obiectiv principal culegerea datelor și obținerea informațiilor privind suprafețele agricole utilizate, după modul de deținere; modul de utilizare a terenului; practicile de gestionare a solului și a gunoiului de grajd; irigațiile; efectivele de animale; agricultura ecologică; dezvoltarea rurală; persoanele care au lucrat în agricultură, precum și în alte activități aducătoare de venituri.

Datele individuale înscrise în formulare sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice. Persoanele fizice intervievate au obligația de a furniza operatorilor statistici, sau de a înscrie în formulare, date și informații corecte și complete. Personalul care efectuează lucrările acestei cercetări statistice are obligația să respecte toate prevederile legale și să asigure păstrarea caracterului confidențial al datelor și informațiilor culese.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*