Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Efectele vântului puternic: Localități fără curent electric și mai mulți copaci doborâți (Update)

fara-curent-vant-copaci-doborati-1Un număr de peste  5.000 de consumatori din 16 localități sucevene au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic. Potrivit prefectului județului Suceava, Constantin Harasim, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, dar și liniile electrice.

like-facebook„Începand de la 12.00 au fost înregistrate în zona de munte intensificări de peste 100 km la oră, ceea ce a dus la doborârea mai multor copaci și au fost rupte mai multe linii electrice și au fost afectate inclusiv punctele de transformare, cele mai multe din zona Broșteni”, a spus Harasim.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susține că E.On trebuie să se mobilizeze pentru remedierea problemelor, dar și reprezentanții Primăriilor trebuie să asigure degajarea copacilor.

fara-curent-vant-copaci-doborati-2Cinci echipaje E.On intervin pentru remedierea problemelor la 66 de posturi de transformare afectate.

Harasim nu exclude ca peste noapte numărul conumatorilor fără curent să crească din cauza vântului puternic.

Din acestea 16 localități, 11 au fost afectate total (Chiril, Cojoci, Satu Mare, Holda,  Broşteni, Crucea,  Cotârgaşi, Holdiţa, Lungeni, Neagra și Pietroasa) și 5 parțial (Straja, Marginea, Milișăuți, Bădeuți și Frasin).

UPDATE: La ora 18.00, mai erau doar șase localități fără curent electric, trei afectate în totalitate (Chiril, Holda și Holdița), iar trei parțial (Straja, Milișăuți, Bădeuți). Sunt 26 de posturi de transformare nealimentate, 1453 de consumatori nealimentați.

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*