Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Vezi până când va funcționa iluminatul ornamental în municipiul Suceava!

instalatii-luminoase-suceava-19Iluminatul ornamental din municipiul Suceava va funcționa până pe data de 15 ianuarie. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că ornamentele luminoase vor mai fi lăsate pentru a se bucura de ele și cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

like-facebookVrem să beneficieze de acest iluminat și cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Cred că a fost reușit ornamentat sau iluminatul ornamentat a fost reușit în municipiul Suceava, în perioada acestor sărbători. Am primit foarte multe complimente atât de la suceveni, cât și de la cei care ne-au vizitat orașul. Sigur, avem de lucru în zona centrală, acolo unde vrem să facem o cupolă frumoasă, numai că avem un impediment. Așa cum se știe, suntem acolo pe fonduri europene, nu aveam voie să intervenim până în martie 2018”, spus primarul, care a adăugat că, cu toate acestea, va căuta o soluție să monteze niște stâlpi pentru a crea o cupolă.

Creștinii ortodocși de rit vechi se pregătesc pentru a sărbători pe data de 7 ianuarie prima zi de Crăciun, sărbătorile lor de iarnă fiind decalate cu 13 zile în urma refuzului de a trece la Calendarul Gregorian, adoptat de majoritatea creștinilor. Peste 2.500 de ruși lipoveni care trăiesc în județul Suceava se pregătesc de Crăciun.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*