Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Doliu în lumea folclorului. Un cunoscut artist din Bucovina s-a stins din viață

alexandru-dumbrava-3Doliu în lumea folclorului românesc. Un tezaur al muzicii populare din Moldova si Bucovina a scris, vineri, ultimele note pe portativul vieții sale. Alexandru Dumbravă, în vârstă de 76 de ani, din Dumbrăveni a decedat în urma unui atac cerebral.

A fost un interpret cu o carieră de peste 60 de ani ca artist profesionist în cadrul Ansamblului artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava. El a locuit în Botoșani pe perioada colaborării cu Ansamblul „Rapsozii Botoșanilor”.

alexandru-dumbrava-2„Cel care m-a instruit pentru prima data in ale cântecului popular si cel care mi-a deschis usa destinului ca purtător de tradiție a plecat sa cânte îngerilor. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe Alexandru Dumbravă”,  a spus tânărul solist de muzică populară Cătălin Mihai Ciobanu.like-facebook

Alexandru Dumbravă era căsătorit cu Viorica Galn, din Dumbrăveni, și ea interpretă de muzică populară. Era cetățean de onoare din 2010 al comunei Dumbrăveni. Alexandru Dumbravă se ocupa de mai bine de 15 ani de promovarea talentelor native din zona pe plan folcloric.alexandru-dumbrava-1

Corpul neînsuflețit va fi depus sâmbătă, 31decembrie, la Casa mortuară din Suceava, iar în data de 2 ianurie 2017, începând cu orele 12.00 va porni marșul funerar la Cimitirul Pacea Nou din Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*