Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au constatat, cu prilejul controalelor făcute la unitățile economice în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, o serie de nereguli.
Directorul executiv al DSVSA, Dan Corneanu, a declarat că printre acestea se numără depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; etichetare neconformă; comercializarea de produse alimentare fără documente de provenienţă; lipsa evidenţelor privind efectuarea acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, precum şi inexistenţa fişelor de aptitudini ale angajaţilor, vizate la zi. În atenția DSV au fost unităţile de procesare a cărnii şi cele de procesare a laptelui; halele de desfacere a produselor alimentare; măcelăriile; piețele agroalimentare, carmangeriile, dar şi unităţile de alimentaţie publică.
În atenția DSV au fost unităţile de procesare a cărnii şi cele de procesare a laptelui; halele de desfacere a produselor alimentare; măcelăriile; carmangeriile, dar şi unităţile de alimentaţie publică.
„Acţiunile de supraveghere şi control vor avea loc şi după Anul nou, până pe 7 ianuarie 2017, dată după care, se vor continua acţiunile cele stabilite în baza programelor şi a tematicii de control elaborate la nivel de instituţie”, a spus Corneanu.
În urma controalelor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale și 9 avertismente, totalul amenzilor fiind de 9.400 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 162,9 kg de produse în valoare de 2.330 lei.