Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Prognoza meteo pentru patru zile. Cum va fi vremea în noaptea dintre ani

campulung-artificii2Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă vreme rece, chiar geroasă, pentru data din calendar. De asemenea, în Noaptea dintre Ani, temperaturile vor fi scăzute.

like-facebookVineri, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineaţa, dar mai ales noaptea în nordul și centrul teritoriului, precum și în Subcarpații Getici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -20 de grade în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros în sud-estul țării, unde va ninge viscolit. Vântul va continua să prezinte intensificări în sudul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea cu viteze mai mari în cursul zilei – rafale de 55-65 km/h. Pe litoral, unde precipitațiile vor fi mixte cu formare de polei, rafalele vor depăși 70 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi și la munte, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, viscolind și spulberând zăpada. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și izolat fuguieli, în nord-est, în primele ore ale intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Îndeosebi pe parcursul nopții, în regiunile intracarpatice, se va semnala ceaţă și chiciură.

Sâmbătă, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa şi noaptea în centru, Subcarpații Getici și izolat în nordul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin cu înnorări în cursul zilei în sud-estul și sudul țării unde, pe arii tot mai restrânse, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -18…-19 grade în estul Transilvaniei. Pe spaţii mici dimineaţa şi local noaptea, în zonele mai joase de relief, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

Duminică dimineața și noaptea, vremea se va menține rece, local geroasă în special în regiunile centrale, însă la amiază, valorile de temperatură vor fi în creștere față cele din intervalul precedent. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, în special în prima parte a zilei, în sud și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali și în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 8…9 grade în Moldova , iar cele minime între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiuni spre -18 grade, dar şi ușor mai ridicate în Delta Dunării, spre -1 grad.

Luni dimineața, vremea se va menține rece, izolat geroasă, cu precădere în regiunile centrale, însă la amiază, valorile termice diurne vor continua să crească și vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil la senin ziua, iar din orele serii, se va înnora treptat, în vestul, centrul și nordul țării. Local, cu precădere în vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, iar la munte ninsori și unele intensificări ale vântului cu viteze mai mari pe creste. În restul teritoriului, vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai scăzute până la -4…-3 grade în estul Transilvaniei, iar cele minime între -9 și 2 grade.

Sursa: RomaniaTv


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*