Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Bătaie de joc! Sucevean tratat ca la pușcărie de un patron din Germania

sofer-de-tirMare parte dintre români reprezintă pentru Germania forță de muncă ieftină și fără prea multe pretenții și drepturi. Este și povestea un șofer din Suceava care a ajuns să lucreze dublu față de un neamț și să fie plătiți mult mai puțin, potrivit evz.ro.

Sandu dormea cu mâncarea sub pernă

like-facebookSandu din Suceava a ajuns să lucreze pentru un român din Galați care are cinci dube la Deustche Post. Când a plecat din România i s-a promis un salariu de 1.800 de euro și cazare. Odată ajuns la Ausburg a fost cazat într-o cameră cu alți cinci colegi, în paturi suprapuse, ca la pușcărie. Mâncarea o ținea sub pernă pentru că cei mai vechi îi beau inclusiv apa pe care o lăsa în frigider. Salariul pe care l-a primit a fost, de fapt, de 1.400 de euro pe lună din care i se oprea cazarea, 400.

Nici măcar mia de euro care îi rămânea nu o primea întreagă, pentru că era obligat să conducă o dubă de trei tone, 1.100 de kilometri pe zi cu maxim 90 de litri de motorină. Dacă depășea acel consum i se opreau banii pentru carburant din salariu. Mai mult, atunci când patronul român a făcut cununia civilă și-a invitat angajații la petrecere și le-a stabilit taxă de participare 150 de euro, pe care li i-a oprit din salariu. Pe Sandu, care avea permis de profesionist, am reușit să îl angajez pe camion la LTG în luna noiembrie.

„Cel mai mare colborator al Deustche Post”, LTG a reușit să piardă acea hârtie pe care își notase tururile muncite și l-au plătit cu opt sute de euro, cu promisiunea că restul de cinci sute vor fi plătiți ulterior, probabil tot așa cum aștept și eu diferența de bani pentru lunile iulie, septembrie, octombrie și noiembrie”, a spus Sandu.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. rOBERT says:

    PAI GASEA CU 2000 EURO SOFER PE TIR IN ROMANIA … E INCREDIBIL CITE ABUZURI INGHITE …

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*