Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Tânărul rănit, găsit în pădure de jandarmi, a murit la spital

persoane-cautate-ratacite2-300x202Tânărul de 23 de ani din orașul Frasin, care a fost rănit în pădure, în timp ce se afla la lemne cu fratele său, a murit la spital, pe 27 decembrie.

Ioan Virgil Sultan a fost adus la spital pe 20 decembrie, după ce a fost lovit de un copac pe care l-a tăiat în pădure.

like-facebookPentru găsirea acestuia, dar și a fratelui său Marian Lucian Sultan, de 21 de ani, au acționat mai multe echipe de salvare, alcătuite din 10 jandarmi de la posturile montane din Gura Humorului și Frasin, 7 militari de la subunitățile I.S.U. din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, 7 poliţişti de la Poliţia Oraşului Frasin, 2 pădurari şi 10 localnici.

Căutările au vizat o zonă extinsă, pe raza cantoanelor silvice Valea Seacă şi Bahnă, iar cele două persoane au fost găsite în jurul orei 23.30, în zona cunoscută sub denumirea de „Ascuţita la Zahăr”, în aria Cantonului Silvic Valea Seacă. Unul din fraţi, în vârstă de 23 de ani, era în stare de inconştienţă şi prezenta un traumatism cranian sever, iar celălalt, în vărstă de 21 de ani era conştient, fără să prezinte mărci traumatice.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că, în jurul orei 12.30, cei doi au tăiat un arbore, care a căzut peste unul din fraţi, rănindu-l grav în zona capului. Din acel moment, fratele său a avut grijă de el, a făcut focul pentru a se încălzi şi nu a plecat după ajutoare, în speranţa că vor fi găsiţi de cineva.

Din cauza drumului inaccesibil mijloacelor auto, după acordarea primului ajutor medical, pompierii militari au improvizat o targă şi au transportat victima, pe o distanţă de circa 5 kilometri, până în zona drumului forestier „Sălătruc”, de pe raza comunei Vama, de unde a fost preluat de către o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat la Centrul de Primire Urgenţe Gura Humorului. Cel de-al doilea tânăr a fost evaluat de către echipajul paramedicilor pompieri SMURD, ulterior acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*