Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

S-a certat cu concubina și a dat foc magaziei în care locuia. Individul a fost reținut

pompieri-incendiuMilitarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, marți seară, cu o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie, aparţinând lui Dumitru Talpă, din satul Dornişoara, comuna Poiana Stampei.

La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la magazia construită din lemn, şi exista pericolul de propagare la o casă de locuit.
like-facebook
Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două tinere, de 18 şi 23 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, acestea au refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:40 şi au ars magazia pe o suprafaţă de 12 metri pătraţi şi circa 2 metri cubi lemn de foc.
Pompierii au salvat casa de locuit, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Cei care a produs incendiul, Dumitru Talpă, de 28 de ani, din comuna Poiana Stampei, a fost reținut de polițiști. El s-a certat cu concubina sa de 23 de ani, a plecat la părinții săi din același sat, iar la ora 18.45, a revenit și cu ajutorul unor hârtii și cartoane, a dat foc unei magazii de lemne pe care el a construit-o, după care, a părăsit locul faptei deplasându-se la locuința părinților, incendiul fiind stins de localnici și pompieri, prejudiciul fiind de circa 200 lei.

În momentul incendierii magaziei, în casa din imediata apropiere se afla concubina bărbatului și fiica lor minoră de 2 ani.

„Suspectul de 28 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”, urmând ca, la 28.12.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propuneri de măsuri preventive”, susțin polițiștii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*