Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Cutremur puternic resimțit și la Suceava, miercuri dimineață

cutrremurCel mai puternic cutremur din România, din acest an, s-a produs miercuri dimineață și s-a resimțit în mai multe județe ale țării, printre care și Suceava.

Cutremurul, cu epicentrul în apropiere de localitatea Nereju, Vrancea, a avut magnitudinea de 5,4 pe scara Richter și s-a produs la 97 de kilometri adâncime, la ora 01:20:55, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Conform European-Mediterranean Seismological Centre, seismul ar fi avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter și ar fi avut loc la o adâncime de 100 de kilometri.

Totodată, potrivit United States Geological Survey, cutremurul din Vrancea ar fi avut magnitudinea de 5,6 pe Richter și s-ar fi produs la 81 de kilometri adâncime.

Seismul de miercuri dimineață a fost resimțit în mai multe orașe, printre care Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Drobeta Turnu Severin și București.

Ultimul cutremur puternic din România a avut loc loc în luna septembrie a acestui an, tot în zona seismică Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*