Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare ar putea fi reabilitată cu bani de la Ambasada Americii

statuia ecvestra stefan2Statele Unite Ale Americii, prin intermediul Ambasadei în Bucureşti, pune la dispoziţie finanţare pentru conservarea obiectivelor culturale din România, iar municipiul Suceava ar putea beneficia de fonduri pentru reabilitarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, din preajma Cetăţii de Scaun a Sucevei.

like-facebookEdilul Ion Lungu a precizat  că facilitatea este posibilă în baza unui ordin al Ministerului Culturii, act deja avizat de Ambasada americană.

„Vă spun în premieră, este o oportunitate de a finanța acest proiect prin Ministrul Culturii pe fonduri americane. Ambasada americană pune la dispoziție finanțări  pentru conservarea obiectivelor culturale. Am depus acest proiect la  Ministerul Culturii,pentru a-l putea finanțat cu bani de la Ambasada Americii. Proiectul este deja, depus la Minister, reabilitarea statuii lui Ştefan cel Mare putându-se face cu bani de la Ambasada Americii”, a aminit  Lungu.

Primăria Suceava întocmit a recepţionat un prim studiu de fezabilitate privind reabilitarea monumentului ecvestru a domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare, în luna iulie 2009, acesta fiind reactualizat la începutul lui 2016. Pentru reabilitare, Consiliul Local a aprobat un total de 263.432 de euro, durata de realizare a lucrărilor fiind estimată la 12 luni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*